У Кам'янці презентували виставку полотен, присвячених жіноцтву

У Кам'янці презентували виставку полотен, присвячених жіноцтву
Сьогодні, 1 березня, стартувало відкриття картинної експозиції, присвячена жіноцтву. На виставці, приуроченій до Міжнародного жіночого дня, демонстрували не лише полотна, а й відтворювали епохи завдяки живій музиці та показу пишних суконь.

Відкриття експозиції стартувало із офіційного слова завідувача художнього відділу Кам’янець – Подільського державного історичного музею-заповідника Алли Миколаївни Ковальчук. Вона й упродовж наступних 25 хвилин відкриття експозиції і розповідала присутнім про полотна, історію їх створення.

Презентували картини Розвадовського, Жудіна, Юр’ва та інших художників, котрих доля поєднала із Кам’янцем.

Працівники галереї зізнаються, що картини у трьох залах – не весь арсенал жіночих портретів, котрі наявні у фондах музею. Допомогли підготувати захід учні дитячої міської музичної школи ім. Ганіцького, виконуючи весняні мотиви на сопілці, флейті, гітарах. Шикарні вбрання презентували студенти Кам’янець – Подільського вищого професійного училища, аби відвідувачі могли поринути в ту епоху, котра зображується на картинах також. А студентка Кам’янець – Подільського коледжу культури та мистецтв декламувала поезію Софії Кримовської «Я просто жінка».

На захід завітало чимало людей, переважно – пані поважного віку, які явно із зацікавленням слухали про портрети та милувалися кольорами на полотнах.

- Основна тема та ідея – це жіночий образ. Так і називається виставка – «Жіночий образ на тлі століть". Створювали цю виставку ми разом із фондами нашого музею, - зізнається завідувач художнього відділу Ковальчук Алла Миколаївна - А тривати виставка буде рівно стільки, скільки вона буде цікава. А це, як мінімум, десь до літа.

Коментарі
keyboard_arrow_up