Двоє кам’янчан воюють на боці «ЛНР-ДНР»

Двоє кам’янчан воюють на боці «ЛНР-ДНР»

Співробітники СБУ викрили двох жителів Хмельниччини, які воюють на боці так званих «ЛНР-ДНР». Один із них – кам’янчанин.

Двом мешканцям Кам'янця - Подільського вже заочно оголошено про підозру у вчиненні злочину, яке передбачене ч.1 ст. 258-3 («Участь у терористичній організації та сприяння її діяльності») Кримінального Кодексу України.

Минулого року  34-річна кам'янчанка виїхала до Росії. Згодом вона прибула на територію Донецької області, що на той час не була підконтрольна Україні. Там жінка вступила до лав терористичного угрупування «ДНР», і під прізвиськом "Пантера» воювала проти українських військових. Була навіть нагороджена срібною медаллю «За боевые заслуги Новороссии».

Ще один колишній мешканець Кам’янця-Подільського на боці «ЛНР-ДНР» з травня 2014 року теж почав брати участь у протистоянні. Був стрілком-розвідником, збирав і передавав інформацію про місця дислокації українських військових, аби надалі мати змогу обстрілювати їхні позиції. Ба більше того, навчав взвод, який йому підпорядковувався. Слідчі СБУ підтвердили, що чоловік брав участь у військових діях в районі Алчевська, Саханки,  Безіменного та Широкіно.

Наразі досудове розслідування триває. Поки одні кам’янчани віддають життя за Україну, інші батьківщину вже давно продали.

Коментарі
keyboard_arrow_up