Гранату під Верховною Радою кинув "свободівець" із Кам'янця

Гранату під Верховною Радою кинув "свободівець" із Кам'янця
24-річного Ігоря Гуменюка, якого у Кам'янці знають як активіста "Свободи" та учасника АТО, затримали за те, що він кинув гранату під час пікету в столиці.

Вчора, 31 серпня, під Верховною Радою України, де нардепи у першому читанні проголосували за закон щодо змін до Конституції, сталисязіткнення між членами активістами та нацгвардійцями. У сутичках, де пролилася кров, постраждали 122 особи, серед них 20 бійців, які повернулися з АТО і два журналісти з Франції. А 25-річний солдат Нацгвардії загинув 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що зловмисник, який кинув гранату у бік правоохоронців, був бійцем батальйону «Січ».

Як з'ясували журналісти "20 хвилин", хлопець кинув навчання, щоб піти воювати на Схід.  

ВКонтакте знайшли сторінку Ігоря. Там є дуже мало особистої інформації про хлопця. Також небагато і фото, більшість картинок на стіні сторінки - з патріотичними закликами. ВКонтакте замість прізвища Гуменюк​ хлопець зазначив – «Дубенко». У статусі хлопця написаний заклик "Чекає бій. Все інше буде... після. Життя триває. Точиться війна." Останній раз з'являвся в мережі 28 серпня. 

 З його записів зрозуміло, що він є головою Кам'янець-Подільського осередку ВГО «Сокіл», багато хто з членів якого записався добровольцем до батальйону. У групі ВГО "Сокіл" Кам'янець-Подільський пишуть, що заява Авакова з приводу Гуменюка є  політичною провокацією проти батальйону «Січ». Організація обурена вимогами покарати їх ватажка:

Оперативне відео затримання Гуменюка 

 

Коментарі
keyboard_arrow_up