Топ- 5 романтичних місць Кам’янця-Подільського

Топ- 5 романтичних місць Кам’янця-Подільського
Квітка на камені – онде із найромантичніших міст України. Сюди приїжджають не лише на романтичні екскурсії, а й на освідчення чи весілля. Навіть у час-пік можна знайти затишне місце, щоб провести весело, затишно і навіть екстремально час із коханою людиною.

 На початку 18 століття браму в башті стали називати Вітряною: тут, за легендою, 1711 року під час відвідин Кам'янця-Подільського російським царем Петром I з його голови вітром зірвало капелюх. 
Вітряна брама суцільним кам'яним муром з'єднувалася з Турецьким бастіоном. У середині 1930-х років, щоб поліпшити умови проїзду, ділянку оборонного муру, що примикав до Вітряної брами із заходу, розібрали на ширину проїзду. У цьому місці ще був тільки вузький темний проїзд. Зараз, крім старовинного історичного проїзду, у віковому мурі пробито другий в'їзд у місто, поширено брук. «Вітряна» брама залишилася зі своїм темним кам'яним склепінням як пам'ятник далекого минулого“. 
Досить частими є пояснення, що в брамі часто завихрюється повітря, яке «закрутить» закоханих у вирій нових емоцій. 

Особливою є магія чортового колеса. 
Чудовий вид на місто з висоти пташиного польоту вражає. Закохані зможуть зробити неймовірні фотографії.Вважають, що колесо є символом сонця, землі, радості та любові. Наприклад, для закоханих, що наважилися покататися, це не тільки романтична пригода, але й свого роду дарунок нескінченного – як саме колесо – кохання! 

Незважаючи на галасливість та людненість скверу Кам’янця, тут також можна відчути романтику. Влітку площа розцвітає різноманітними квітами, тут б’ють фонтани, що надає особливого звучання та шуму. Кажуть, у Лебединому озері, що у центрі міста, живе Любов, втілена у білих лебедях. Під час створення  лавки «примирення» народилася легенда: якщо закохана пара взявшись за руки одночасно на неї  сяде, їхнє кохання буде довге і щасливе. 

Старий парк Шевченка цілком може називатись романтичним місцем. Мабуть, дерева-довгожителі пам’ятають не одну історію кохання, яка розвивалась під їхніми гілками. А особливу тишу лісу розбавити ніжними піснями. 

Якщо хочете побачити Кам’янець як на долоні? Тоді прямуйте на міст. Це одне із популярних місць. Адже це перехід від старого міста в нове. Там часто влаштовують романтичні побачення. Чоловіки не раз робили пропозицію вийти заміж своїм половинкам. Запрошуючи до нового життя. 
 

Коментарі
keyboard_arrow_up