У Кам’янці виявлено спалах сказу

У Кам’янці виявлено спалах сказу

На початку липня декоративний щур вкусив мешканця Кам’янця. Відправивши тварину на експертизу, в щура виявили сказ. Зараз селище Жовтневе – загрозлива зона.

Трапився випадок 2 липня 2016 року, в під’їзді будинку на Матросова. Спеціалісти після укусу щура направили в Хмельницьку регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини, після чого експерти констатували, що декоративний щур інфікований сказом. А на днях ще  двоє кам’янчан повідомили, що їх вкусили тварини, які теж мають цю хворобу. А ще двоє нещодавно повідомили про чергове ураження.

Про це повідомляє прес-служба Кам’янець – Подільської міської ради. Сьогодні, 6 липня, у ході оперативної наради за участю заступника міського голови Вадима Савчука, медиків та представників Держпродспоживслужби в Кам’янці-Подільському затвердили виконання мір та заходів щодо профілактики поширення сказу. У місті наклали карантинні обмеження. Після інциденту, будинок на Матросова є неблагополучним об’єктом, а все селище Жовтневе (до залізничної колії) – зона загрози.

Інкубаційний період сказу триває від трьох тижнів до восьми місяців. Спершу вірус після укусу потрапляє в шкіру, потім – у мозок. Після прояву клінічних ознак лікування не існує, людина помирає. Перевірити потерпілого на наявність сказу нереально, якщо немає тварини, яка є носієм недуги. Лікарі наголошують, що  після нападу тварини її обов’язково потрібно ізолювати. А потім звертатися у державну ветеринарну лікарню на проспекті Грушевського, 68. Тут же тварині з двомісячного віку щеплення від сказу роблять безкоштовно.

Коментарі
keyboard_arrow_up