Володимир Черняк зробив так, аби про кам’янецький гумор дізналася вся Україна

Володимир Черняк зробив так, аби про кам’янецький гумор дізналася вся Україна
Найгумористичніший шоумен міста, зірка кам'янецького КВН, автор кумедних жартів Вовка КВеНтін 7 років тому писав наукові статті, отримав президентську стипендію та мріяв стати військовим. Сьогодні Вовчика знають як талановитого гумориста, якому з друзями вдалося розсмішити Зеленського та Кошового на 100 тисяч гривень.

Володимир Черняк родом, як він каже, із найвищої точки Хмельницької області, села Авратин Волочиського району. Приїхав у Кам’янець навчатись.

Сьогодні у Кам’янці немає, мабуть, людини, яка б не чула, не бачила і не знала місцевого коміка. Але все ж таки, Вова планує дістатись до українського телепростору. Бо каже, що про КВНщиків здебільшого дізнаються через екран. 
Рік тому команда Квентіна "зірвала" 100 тисяч у шоу "Рзсміши коміка" і, як зізнався Вова, для «20 хвилин», вони не закінчуть жартувати та розвиватись. І, якщо по-секрету, хлопці є потенційними переможцями у «Лізі Сміху».

- Вовчик, фарт чи праця зробили вас переможцями «Розсміши коміка»?
- Я вірю, що думки матеаріалізуться. Про те, що ти мрієш потрібно постійно говорити, читати, писати. Я купував блокнот і підписував "100 тисяч", створював папку в планшеті з жартами - "100 тисяч". Пообіцяв вагітній подружці дружини, якщо ми виграєм, то хрестини проведемо їй безкоштовно. І вже, як їхали на гру, то я сказав таксисту, якщо «зірвем касу», то приїдемо, замовимо саме його і заплатимо в 5 разів більше. В людей вже іншого вибору не було, як вірити і підтримувати нас. Проте я не можу сказати, що це чисто фарт. Ми готувались більше року після того, як програли супер-фінал. Туди нас запросили після виграшу 10 тисяч. Приїжджаємо ми туди вдруге, думаємо виграти 50 тисяч, а маємо всього лиш 15 жартів. На другій хвилині нема що показувати. От ми й «вилетіли». Після того я собі пообіцяв, що мушу виграти. І справа була не в грошах, а в тому, щоб реабілітуватись в очах людей, які нас підтримують.


- Чи зупинились ви на тому, чи навпаки продовжуєте пробиватись на велику сцену? 
- «Студія Квартал-95» зробила дуже хороший успішний проект «Ліга Сміху», який є рейтинговий. На жаль, мені не вдалося поїхати на той фестиваль, що був перший, бо в мене народжувала дружина. Якраз пологи припали на старт фестивалю. Команда поїхала без мене, але, чесно кажучи, той стиль який показували хлопці є класичним: хтось оголошує номер і сценка, але це для ТБ практично не цікаво. А зараз ми створили нову концепцію «Народна збірна» і в нас в команді є такі образи: кандидат в народні депутати, якому все одно на народ, головне – пробитися. Є ще міліціонер - неважливо що, але має бути протокол, але ми, мабуть, поміняємо його на полісмена. Є також лікар, який має постійні черги, сумочки, курочки, сметанки та вчитель з маленькою зарплатою, бажанням підзаробити, але вчити моралі. А от таксист - людина, яка бідкається на життя і при тому знає про всіх і все. Змагання вже йдуть. Перша гра була в березні в Рівному, де ми виграли гру повністю, в травні теж виграли і півфінал буде 11 жовтня, сподіваюсь, що в грудні виграємо фінал. І тоді супер-фінал пройде в Одесі.Команда зараз є дуже успішною і ми надіємось, що з допомогою Бога наступного року ми потрапимо на «1+1». 

- Вова, кажуть, що у КВНщиків немає професійної освіти. Хто ти за фахом?
- Я приїхав сюди навчатись на звичайного географа. Хотів бути військовим. Тоді думаю, поступлю на географа і буду ходити на секцію легкої атлетики. І ще поєднував КВН. Згодом атлетика почала відходити: одне тренування пропустив, тоді тиждень не прийшов, бо погнав на КВН. Навіть на навчання перестав ходити. І так вийшло, що приїжджав сюди за одним: за спортом, за географією, а полюбив зовсім інше - КВН. Сидячи в залі, подумав, що от була б в мене маленька мрія хоча б раз виступити на сцені будинку культури, а потім поставив другу ціль, щоб за Кам’янець-Подільський з гумору знали по всій Україні. А згодом у Кам’янці зустрів свою другу любов – дружину Юлю. І зараз ми батьки маленького Макарчика.


- Чи плануєте змінити місце проживання?
- Кам’янець назавжди буде мені рідним містом, навіть ріднішим за те, де я народився. Кам’янець – це така перлина, де хочеться жити і працювати. Люблю місто через його красу і простоту, тут навіть люди радіють звичайному.

- Кам’янець – місто туристичне, але чи процвітає воно, як ти вважаєш?
- Я обожнюю дивитись, як змінюється наше місто. Я навпаки думаю, що воно з кожним днем окультурюється, стає більш розвиненим, кращим. Я пам’ятаю, як вперше в Старому місті на виїзді вчепили вазон з квітами. Думаю, мабуть, хтось сьогодні його вкраде. Їду другого дня – нема. Через деякий час на те місце повісили інший. До сьогодні висить. Це вже говорить про те, що ми цивілізованіші (сміється, - прим.авт.). А якщо чесно, то я обожнюю Старе місто, мені б навіть хотілось, щоб більше тих мотивів, тогочасної культури було в сучасній частині. До нас часто приїжджають друзі, колеги на концерт і вони захоплені, їм подобається наше місто. Тоді я його ще більше люблю.


- Якби ти був керманичем у Кам’янці-Подільському, щоб ти зробив?
- Я б почав з молоді. Її взагалі не підтримують. Талановитих є дуже багато. І не важливо чи це співки, танцюристи, гумористи, журналісти. Люди не мають де діватись, їм не дають платформи. Успішна будь-яка людина, то успішна країна. Артисти насправді можуть доносити стільки хорошого з сцени. Головне – показати їм, як це робити. Вони не навчані і роблять те, що хочуть. Я так мріяв, щоб мене навчили КВНу в Кам’янці, а цього ніхто не робив. Я їхав у Вінницю з маленькою командою в білих футболочках, на яких я вночі вирізав із синього матеріалу «Кам.-Под.», пришивав нитками і ми так виступали. Там хлопці були в піджаках, а нам цього ніхто не говорив і ми думали, що всі мають бачити звідки ми. Мало того, що жарти були не смішні, то ще й форма була ніяка. Тому зараз мені так в кайф вчити своїх хлопців як писати, як працювати з людьми, як змусити всіх сміятись.
 

Володя дуже мріє і прагне, щоб про Кам’янець знало якомога більше людей, щоб асоціювалось місто не лише з Фортецею, а й з гумором, наукою, талановитими кам’янчанами, щоб кожен з нас був особливим і доносив це людям. 
Усім традиційне: «Щастя, здоров’я» від Вовки Квентіна.

Коментарі (1)
  • Анонім

    КВН у Камянці був ще тоді, коли Вовки на світі не було ))) Тему треба досліджувати, а вже потім писати статті.
keyboard_arrow_up