Чиновнику-хабарнику «світить» до 10 років позбавлення волі

Чиновнику-хабарнику «світить» до 10 років позбавлення волі
  • Завершили розслідування стосовно державного службовця, який вимагав і , все ж, отримав хабар.
  • Головний інспектор Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в області, з використанням свого службового становища, вимагав хабар у розмірі 1000 доларів США за погодження декларації про початок виконання будівельних робіт на території Кам’янець-Подільського району.
  • Чиновнику грозить позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

Посадовець вимагав 1000 доларів США, аби почати виконання будівельних робіт на теренах Кам’янеччини. Вимагав - і отримав гроші. Але й на них і погорів. Після отримання обумовленої суми правоохоронці затримали хабарника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Віталій Гриньків, на сьогодні обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням)  направлено для розгляду до суду.

Розслідування завершили. Згідно із інформацією на офіційному сайті прокуратури у Хмельницькій області, чиновнику світить покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Коментарі
keyboard_arrow_up