Кам’янчанам показали найсучасніше озброєння та військову техніку

Кам’янчанам показали найсучасніше озброєння та військову техніку
У Кам’янці-Подільському військовослужбовці Центру розмінувань провели навчання. Кам’янчани слухали лекції, ознайомлювались із технікою та навіть приміряли захисні саперські костюми.

Продемонстрували військові техніку та озброєння сьогодні, 23 жовтня. У Парку Героїв Євромайдану фахівці не лише розповідали як поводитися з підозрілими предметами, а й демонстрували макети боєприпасів та сучасних саморобних пристроїв.

Ознайомитись із технікою прийшли не лише дорослій, а й школярі. 
Кажуть, що день шкільних канікул провели тут, але не жалкують, бо насправді це дуже цікаво. 

Вони дивились на боєприпаси, одягали бронежилет, приміряли 28 кілограмовий саперський костюм та навіть управляли технікою.

 
- Центр розмінування забезпечений роботами. Одні застосовуються для розвідки в приміщенні, а інші у полях та лісах, каже Іван Воронцов. – Росія не має такої техніки, бо виробляють її у США. А Штати технікою її не забезпечують. Це дуже потужна техніка, тим паче, тут жовто-блакитна стрічка. Це робить її ще сильнішою. 

Дітям дозволяли керувати роботами та говорити у мікрофон. 

- Ми хотіли довести до цивільного населення правила поведінки поводження з вибухо-небезпечними предметам і дати мінімальні знання щодо поведінки у разі виявлення предметів, які можуть зашкодити здоров’ю, - каже заступник начальника Центру розмінування, Богдан Беркута. – Тут представлені всі засоби, які ми використовуємо їх у зоні АТО. 

Окрім того представили собак, які теж побували у зоні АТО. 
Дві німецьких вівчарки та лабрадор. Кінологи кажуть, що собаки ніколи не підводять у бою. Війну переживають нормально. Для них набагато важче, коли покидають їх господарі.  

Коментарі
keyboard_arrow_up