Кам'янчани вийшли на захист підсніжників - протестували біля центрального ринку

Кам'янчани вийшли на захист підсніжників - протестували біля центрального ринку
Сьогодні, 3 березня, відбулася чергова безстрокова акція протесту "Збережемо первоцвіт". До центрального ринку із плакатими вийшли трохи більше 10 студентів другого курсу кафедри екології К-ПНУ та працівники національного природнього парку "Подільські Товтри". Вимагали не винищувати первоцвіт та не продавати його.

Перші дні весни асоціюються із первоцівтом, зокрема із підсніжниками, котрі наразі занесені до Червоної Книги та охороняються чинним законодавством. Та навіть штрафні санкції не є перепоною у торгівлі рідкісними квітами. 

Сьогодні вкотре відбулася акція протексту біля центрального ринку Кам'янця, де мітингувальники агітувати проти винищення первоцвітів. 

Разом із студентами до акції долучився поліцейський Мозолюк Семен Семенович. Задоволений, що порушення чинного законодавства відслідковується не лише правоохоронними органами, а й громадою.

- Наразі йде відпрацювання незаконної торгівлі рослинами, занесених до Червоної Книги, яка передбачена статтею 90-91 Кримінального Кодексу України. І надіюся, за допомогю громади, що ми поборимо це і збережиемо природу нашу, - зізнається Семен Семенович.

Поліцейський розповідає, що за вчора трапилося уже два випадки складання  адміністративного протоколу, і "підприємці" змушені були сплатити штраф у розмірі 20 неоподаткованих мінімумів, а це - 340 гривень.

Семен Семенович каже, що  операція "Первоцвіт" проводиться на території Кам'янця щодня. Але зізнається, що із громадою її проводити значно ефективніше.

Поки групка людей робила обхід біля центрального ринку, бабці-продавчині кричали усілд, що тут "нічого немає" або відсилали протестувальників із поліцейським "за переїзд", мовляв там, уздовж траси, продають, а тут - усе чисто.

Завтра знову планують провести таку акцію. Бо й студенти помічають, що такий метод є доволі ефективним - упродовж усієї сьогоднішньої акції помітили лише одну продавчиню із букетами підсніжників, яка, побачивши захисників природи, вмить зникла із своєї торгової точки, захопивши із собою незаконний "товар".

Коментарі
keyboard_arrow_up