У Кам’янці під міською радою протестують діти та викладачі. Вимагають зарплат та стипендій

У Кам’янці під міською радою протестують діти та викладачі. Вимагають зарплат та стипендій
Працівники начальних закладів стурбовані відсутністю фінансування. Аби їх почула влада, викладачі разом із вихованцями прийшли під стіни Кам’янець-Подільської міської ради.

Мирна акція протесту розпочалася зранку 23 лютого.  Близько 100 людей зібралися біля входу в будівлю. Тут і викладачі, і вихованці Державного навчального закладу «Подільський центр професійно-технічної освіти»  Так що ж сталося?  Кам’янчани жаліються, що вже другий місяць не отримують зарплатні і стипендії. Колектив навчального закладу, батьки стурбовані ситуацією, що склалася у січні-лютому цього року в зв’язку з відсутністю фінансування.

До протестувальників вийшли представники влади. Поки що намагаються знайти спільну мову.

- Перейти в комунальну, щоб здійснювати фінансування установи, нема закону. Ми не можемо закрити державну і перейти в комунальну.  Ми не можемо платити, чому не можете нас зрозуміти? Це буде не цільове використання коштів, ми не можемо просто дати вам зарплати, - каже секретар міськради Дмитро Васильянов.. – Ми мусимо потерпіти ще два дні.  

Нагадаємо, 4 лютого Рада внесла поправки до Бюджетного кодексу, якими прийнято рішення з держбюджету виділяти субвенції місцевим бюджетам для підготовки професійних технічних кадрів. 

«У більшості міст обласного значення відсутні необхідні фінансові ресурси на фінансування таких закладів. За даними Міністерства освіти і науки України взагалі не передбачено фінансування 78 установ професійно-технічної освіти в 33 містах 14 областей. Передача таких закладів на рівень міст обласного значення порушує принцип субсидіарності, обмежується право на доступність професійно-технічної освіти особами», - сказано в пояснювальній записці до документа. 
 

Коментарі (4)
  • Elena Boretskaya

    Нам чекати а чи чекають депутати своїх зарплат?

    Ніколо Макіавелі reply Elena Boretskaya

    а місцеві депутати зарплату не получають. і вони не можуть дати того на що не маю права.
  • Боднар-Рудзик Снежана

    Нам сьогодні запропонували чекати!?!Цікаво виходить, ситі, задоволені життям, із зарплатнею депутати міськради просять чекати сиріт,людей,які утримують сім'ї.Ми чекали  2 місяці - може досить???Чи це ще не край?
  • Павлішина Анжела

    Нашій теперішній владі не потрібні ні ми, ні наші діти. У нас в професійно-технічному закладі навчається більше тисячі дітей,  між ними ДІТИ - СИРОТИ! Всіх просто викинути на вулицю?
keyboard_arrow_up