У Кам’янці триває форум “Літсторія”

У Кам’янці триває форум “Літсторія”
  • Вчора, 21 вересня, стартувало відкриття першого літературно-історичного форуму в Кам’янці - Подільському “Літсторія”.
  • Упродовж ще двох днів кам’янчан запрошують долучатися до мистецьких та наукових заходів, котрі організовані в рамках форуму.

Із самого ранку 21 вересня біля корпусу історичного факультету КПНУ людно. Дослідники зі стажем та молоді початківці, поети та прозаїки зійшлись на відкриття першого форуму “Літсторія”.

А актовій залі факультету зібрались студенти-історики, науковці з Кам’янця та дослідники з інших українських міст.

Вікторія Крижанівська, Тетяна Бобик та Ольга Комарова відкрили завісу, що ж чекає упродовж 3 днів на учасників “Літсторії”.

Ольга Комарова, організатор форуму, принесла до зали фіолетову коробку. Вона впродовж трьох днів виконуватиме функції накопичення листів, які напишуть учасники “Літсторії-2017”. А потім ці листи передадуть в архів музею Кам’янця, аби наступні покоління знали, що у місті цього року провели перший історично-літературний форум.

Зокрема, на форумі було і буде багато інформативних лекцій, які, в першу чергу, будуть цікаві дослідникам, але не залишать байдужими кам’янчан, що прагнуть діщнатись якомога більше про своє місто.

Літературно-мистецькі  події дадуть трохи відпочити мозку, адже поезію треба слухати серцем.

Тож, якщо ви пропустили події першого дня “Літсторії”, використайте вільний час із користю - завітайте на другий і третій день форуму. Програму дивіться у матеріалі.

Коментарі
keyboard_arrow_up