У Кам’янці віднайшли древню бруківку, ймовірно, 17 століття

У Кам’янці віднайшли древню бруківку, ймовірно, 17 століття
Фото зі сторінки у мережі Фейсбук K-P Architectural-Archaeological Expedition
  • У Кам’янці археологи віднайшли древнє мощення, яке датується 17 століттям.
  • Ймовірно, ця бруківка є найстарішою в Україні.

У Кам’янці-Подільському у 2016 році археологи на площі Польський ринок віднайшли бруківку, що датується 1760-ми роками. Ця мощення вважалося найдавнішим в Україні. Проте 13 липня по вулиці Довгій науковці віднайшли бруківку, яка була покладена набагато раніше.

«Нова знахідка зроблена під час нагляду за земляними роботами по вулиці Довгій, 2 в районі Новопланівського мосту, - розповів археолог Павло Нечитайло виданню «Ye.ua». – Там у 2008-2010 роках було зведено будинок на місці втраченої свого часу історичної забудови. Оскільки він не відповідав технічним умовам, тому його розібрали. І під час вибірки з фундаментів цього сучасного будинку ми знайшли рештки фундаментів XVII століття та велетенську сміттєву яму кінця XVII – першої половини ХVIII століття. Саме під цією ямою було виявлено мощення, яке можна датувати не пізніше, ніж кінцем XVII століття».

Мощення, знайдене кілька років тому на Польському ринку, існувало у другій половині XVIII століття, а виявлене сьогодні – максимум належить до кінця XVII століття. Тобто знахідка набагато старіша.

Коментарі
keyboard_arrow_up