Військових з Кам'янця доправили до медзакладів у Хмельницькому та Вінниці

Військових з Кам'янця доправили до медзакладів у Хмельницькому та Вінниці

Вчора, 2 грудня, реанімобілем Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону (ВМКЦ ЦР) до Вінниці із Кам’янця-Подільського доставили одного із трьох військовослужбовців Центру розмінування, які отримали осколкові поранення від зриву вибухонебезпечного предмету.

Як інформує Андрій Агеєв у Facebook, лікар-хірург, ординатор відділення судинної хірургії ВМКЦ ЦР старший лейтенант медичної служби Володимир Трохименко у складі реанімаційної бригади оглянув поранених військовослужбовців ще у Кам’янець-Подільському. Поранені близько доби перебували в міській лікарні. Вирішили, що двох, які з легшими пораненнями, транспортують до Хмельницького військового шпиталю, а військового, з важчими пораненнями, заберуть у Вінницю.
- На момент огляду пацієнта в міській лікарні його стан вже був стабільний, за що ми вдячні нашим цивільним колегам. На даний момент ми оцінюємо його, як середньої важкості. В міській лікарні всі необхідні маніпуляції були виконані вчасно і кваліфіковано. Оскільки у військовослужбовця було ізольоване пошкодження плечової артерії, йому виконали операцію з ушивання стінки судини, що фактично убезпечило від втрати кінцівки чи порушення її функцій. Проведено первинну хірургічну обробку усіх ран, серединну лапаротомію, оскільки було проникаюче поранення черевної порожнини. Наразі пацієнт не потребує оперативного втручання, як і що буде далі, покаже час, - повідомив старший лейтенант медичної служби Володимир Трохименко.
Начальник відділення медичного забезпечення аеромедичної евакуації ВМКЦ ЦР підполковник медичної служби Павло Горчук наголосив, що транспортування, яке тривало близько 5 годин, пройшло вдало:
- У нашій команді професіонали високого рівня. Ми маємо чималий досвід евакуації поранених і хворих як наземним так і повітряним шляхом. Незважаючи на складні погодні умови, через засніженість та ожеледицю, транспортування пацієнт переніс добре, з ним проводилась інтенсивна терапія, знеболювальна терапія, ускладнень не було. Зараз продовжується його дообстеження профільними лікарями нашого Центру.
Стосовно стану здоров’я двох інших військовослужбовців, яких доправили до Хмельницького шпиталю, то наразі перебувають у стані, близького до задовільного.
Читайте: у Кам'янці на полігоні підірвалися 3 військових.

Коментарі
keyboard_arrow_up