Життєва позиція: Як зекономити під час подорожі: 5 корисних порад для мандрівників

Життєва позиція: Як зекономити під час подорожі: 5 корисних порад для мандрівників
Економія сьогодні ніколи не буває зайвою, а особливо під час подорожей. Завжди хочеться отримати максимум комфорту і незабутніх вражень, витративши на такий відпочинок мінімум коштів. Є кілька корисних порад, які допоможуть заощадити правильно і легко.

1. Плануємо час подорожі правильно

 
  При бажанні заощадити важливо планувати час поїздки так, щоб він не збігався зі святковими або вихідними днями. Це дозволить заплатити менше за проїзд. Як відомо, на свята вартість квитків значно зростає. До того ж, дешевше подорожувати на поїзді, який є найдоступнішим видом транспорту. Така поїздка буде, звичайно ж, більш довгої, зате менш дорогою, ніж в автобусі або літаку.

2. Бронюємо квитки заздалегідь

  Плануючи подорож, необхідно поставитися серйозно до бронювання квитків. Краще це зробити заздалегідь, що забезпечить значну економію коштів. Пам'ятайте, що, чим раніше ви замовите авіа- або залізничний квиток, тим в меншу вартість він вам обійдеться. Бронювання квитків, якщо ви знаєте, де збираєтеся відпочивати навіть через півроку, не вимагає особливих зусиль. 

До ваших послуг простори всесвітньої мережі Інтернет, які швидко і легко не тільки забронювати квитки, але й провести їх. Оплачувати квитки можна через Інтернет-гаманець або кредитною карткою.

3. Вибираємо недорогі варіанти для проживання

  Заощадити під час подорожі в значній мірі можна, якщо ви виберете недорогі варіанти для проживання. Сьогодні вельми популярні хостели, які пропонують сучасно обладнані загальні кімнати або окремі номери за низькими цінами. Наприклад, хостели Львова або хостели Києва дозволяють 

зупинитися в комфорті та затишку за ціною від 90 гривень за місце або 150 гривень за номер для двох. Крім того, багато ресурсів можуть допомогти у виборі оптимального варіанту для розміщення, враховуючи ваші фінансові можливості та побажання, а також порадувати різноманітними акціями та спеціальними пропозиціями - такими як, готелі за півціни

4. Харчуємося самостійно

Економити на харчуванні під час подорожі - зовсім не означає, що вам доведеться в чомусь собі відмовляти або їсти несмачно і неповноцінно. Готуючи сніданки, обіди та вечері самостійно, ви не тільки будете насолоджуватися звичними для себе стравами, але й виключите можливість отруєння або харчових розладів. До того ж, ресторанна їжа значно дорожча, ніж продукти в супермаркеті. Можна, звичайно ж, побалувати себе відвідуванням популярного кафе чи ресторану з гарним видом на архітектуру або море, але не більше, ніж 1-2 рази за подорож.

5. Відвідуємо пам'ятки без екскурсій

Часто на екскурсії витрачається величезна кількість грошей. Однак ніхто вам не заважає відвідувати дивовижні пам'ятки нового міста самостійно. Часом це навіть цікавіше, ніж під наглядом професійного гіда. Ви можете вільно планувати маршрут і час відвідування того чи іншого цікавого місця. Радимо тільки запастися картою і заздалегідь дізнатися, яким транспортом найлегше добратися до бажаної точки.

Як бачите, економити під час подорожі нескладно і цілком реально. А головне, це дозволяє залишити гроші на покупку сувенірів і подарунків рідним, незабутні розваги і цікаве культурне дозвілля.

Бажаємо вам економної та захоплюючої подорожі!

 

 

на правах реклами

Коментарі
keyboard_arrow_up