Кам'янецький очільник поліції спершу впорядкує новий кабінет, а потім - особовий склад

Кам'янецький очільник поліції спершу впорядкує новий кабінет, а потім - особовий склад
У Кам’янці - новий начальник поліції. Ця новина швидко облетіла все місто. Журналісти «20 хвилин» вирішили з’ясувати, хто такий Кшемінський Ігор Сигізмундович, познайомитися із новопризначеним начальником поліції у Кам’янці і розвідати про робочі плани.

Завчасно домовилися про інтерв’ю через Facebook. Пан Ігор погодився, що зустріч можна провести у понеділок, 14 березня, але потрібно буде попередньо узгодити час, випитавши про це у речника Кам'янець-Подільського відділу національної поліції Ольги Шморгал. Вранці повідомили, що Ігор Сигізмундович буде вільний о 16.00.

Завчасно підходимо до відділу поліції. При вході черговий, розпитавши про наміри та цілі, зауважив, що потрібно ще зачекати кілька хвилин, бо «в нього зараз люди». У приймальні мусила ще чекати хвилин із десять. Звільнившись від справ, мене запросили до кабінету. Вже була зайшла, сіла за стіл, як Ігор Сигізмундович миттю покликав речника, аби вона обов’язково була присутньою під час бесіди.

У кабінеті світло, просторо: два столи, шафи, шведська стінка, на якій, мабуть, під час роботи можна виділити кілька хвилин, аби потренуватися, тримати тіло у формі. На робочому столі, окрім чималого стосу документації, кількість речей мінімальна: телефон, книги, записники. Як зізнається очільник кам’янецької поліції згодом, після попереднього начальника  в кабінеті ще нічого не змінював, бо не встиг.

Журналіст: Розкажіть про Ваше враження від результатів атестації.

Кшемінський: Ігор Кшемінський: Я теж приймав участь у переатестації, тому не можу сказати, чи задоволений, чи ні.  Рішення прийняте керівниками держави, щоб створити новий орган. Залишилися працювати найдостойніші.

- Чи спланували уже що на новій посаді хочеться зробити в першу чергу?

- У період атестації декілька керівників звільнилися за власним бажанням. Тому найпершим моїм кроком  буде оптимізувати роботу поліції, правильно розставити той особовий склад, який залишився, щоб ми в місті могли спати спокійно. Ми тільки починаємо будувати поліцію. Поліція – це сервіс для громадян. Тому ми намагаємося бути максимально швидкими та об’єктивними.

- Скільки зараз правоохоронців входить до особового складу?

Поки Ігор Сигізмундович згадував, скільки ж зараз працівників в особовому складі, замість нього відповіла речник:

-Після атестації залишилося 115 чоловік.

- Після переатестації Ваша заробітна плата збільшилася чи зменшилася?

Трохи засоромившись, Ігор Сигізмундович зізнався:

-  Збільшилася…

А на скільки збільшилася – знову уточнює речник:

- Усередньому – на 1000 гривень. Там «плюс-мінус».

-Як Ви оцінюєте криміногенну ситуацію в місті станом на сьогодні?

Наразі криміногенна ситуація у місті контрольована з боку поліції. Є злочини, але ті, що завжди: крадіжки, особливо часто - шахрайства. А особливо важких злочинів немає. Обстановка контрольована.

- Яка наразі ситуація зі зброєю у місті? Кількість злочинів із застосуванням зброї збільшилося, чи навпаки - зменшилося?

- У нас зовсім немає злочинів, пов’язаних із використанням зброї. Поки спокійно.

Але, як виявилося згодом, є, бо Ольга Шморгал пригадала, що трапився один випадок -  розбійний напад із використанням спецзасобу для відстрілу гумових куль.

- Чи знайшли телефонного шахрая, що видурює чималі гроші в камянчан під приводом не притягнення їх сина до відповідальності за ДТП?

- Питання шахрайства украй гостре. Я звертаюся із застереженням до всіх громадян, аби люди не вірили телефонним та інтернет- шахраям, і відразу зверталися до поліції, в будь-який час за телефоном «102».

Очевидно, що тема шахрайства вельми актуальна, адже пані Ольга доповнила відповідь Ігоря Сигізмундовича статистичними даними:

- За минулий 2015 рік кам’янчани відділи шахраям майже 3 мільйонів гривень. І гроші віддають шахраям найбільш, здавалося, свідомі люди, віком від 20 до 40 років.

- Як здійснюватиметься контроль за продажем алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім?

- Ця робота проводиться постійно. І от зараз, недавно, було проведено перевірку магазину «Продукти 24», напроти супермаркету «Сільпо».

Аби остаточно підтвердити слова, пані Ольга телефонує до колеги, аби дізнатися результати перевірки:

-Складено 1 протокол. Але ліцензії не позбавили. Спершу справу розглядає адмінкомісія, що у міськвиконкомі. А потім вона приймає рішення: чи штраф, чи позбавлення ліцензії.

- Коли буде відбуватиметься набір до поліції у Камянці - Подільському?

- Іде створення поліцейських комісій рекрутингового центру. Коли вони будуть створені – зразу буде проводитися набір до національної поліції, в усі підрозділи Хмельницької області.

Поки до Ігоря Сигізмундовича прийшли із нагальними питаннями та документацією, і він ну змушений був вияснити їх, речник зізнається, що, ймовірно, у квітні-травні, відбуватиметься набір до поліції.

Почекала ще кілька хвилин, поки начальник поліції владнає справи. Ігор Сигізмундович перепросив, пояснюючи, що робочі моменти – перш за все.

- Як місто патрулюється на даний момент?

- Є патрульна служба, яка патрулює на нових автомобілях «Toyota Prius». Є 4 групи швидкого реагування, які також патрулюють місто. Також - піші патрулі, які патрулюють вночі, залучаючи весь особовий склад поліції, залучається і громадськість, і представники спецпідрозділів ГУ НП  у Хмельницькій області.

БІОГРАФІЯ: Кшемінський Ігор Сигізмундович. Народився 7 квітня 1970 року в Кам’янці – Подільському. Навчався у двох школах: ЗОШ №5, а потім ЗОШ №7. Після школи служив у радянській армії, після чого закінчив історичний факультет Кам’янець-Подільського Педагогічного Інституту. Близько 10 років працював  начальником лінійного відділення поліції на станції Кам’янець – Подільський. З 1995 року працює в органах внутрішніх справ. Одружений. На роботу їздить на власному авто. Любить збирати гриби, але не часто собі це дозволяє.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Перепрошую хороший чоловік
keyboard_arrow_up