Мешканці 734 квартир у Кам’янці ризикують залишитися без газу

Мешканці 734 квартир у Кам’янці ризикують залишитися без газу
Згідно до Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», обов’язковим є встановлення безкоштовних лічильників газу. У разі відмови, мешканці осель без лічильників ризикують залишитися без газу взагалі.

Станом на сьогодні у Хмельницькій області вже 346 тисяч домогосподарств  обладнано лічильниками. Це становить 87,7% від загальної кількості будинків, яким надаються послуги газопостачання.

З 1 січня 2016 року зупинено етап облаштування лічильниками осель з плитою та колонкою. Відповідно до чинного законодавства, газорозподільна компанія припинить газопостачання жителям помешкань без лічильників. З 35,5 тисяч таких квартир, без лічильника залишаються ще 3 316, з яких  2 417 у Хмельницькому, 734 - в Кам’янці-Подільському , 47 - у Славуті , 51 - у Волочиську. Мешканці цих квартир продовжують ігнорувати усі звернення газівників відмовляються від встановлення лічильників.

Однією з причин з небажання встановлення лічильників, є рішення Кабміну вдвічі знизити норми споживання газу. А люди не бачать особливого сенсу економити газ, бо ж за нормами платять менше, ніж по лічильнику.

ПАТ «Хмельницькгаз» радить мешканцям будинків з плитою та колонкою (проточним водонагрівачем), якомога швидше звернутися до працівників газових компанії за місцем проживання аби встановити безкоштовного лічильника.

Встановлення та облаштування лічильниками газу в квартирах виконуються за кошти Інвестиційної програми компанії. Це також не займає багато часу, близько 3-4 годин. 

Коментарі
keyboard_arrow_up