270 тисяч штрафу має платити землекористувач-боржник до бюджету Кам’янця

270 тисяч штрафу має платити землекористувач-боржник до бюджету Кам’янця
Фото з мережі Інтернет
  • Товаристсво понад 10 років не сплачувало в повному обсязі кошти 
  • Землевласник невчасно оформив договір, а саме через 7 років

Одне товариство з 2006 року володіє частиною комплексу будівель і споруд площею близько 24 тисяч квадратних метрів у Дунаївцях.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Хмельниччини, ще у 2010 році за рішенням сесії міської ради власнику для обслуговування вказаного нерухомого майна надали згоду на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки промисловості площею 3,4 га для передачі в оренду.

Землекористувач уклад договір оренди із запізненням – через 7 років. Внаслідок несвоєчасного оформлення договору з органом місцевого самоврядування товариство більше десятиріччя не сплачувало кошти за користування землею в повному розмірі.

Це порушує інтереси територіальної громади, яка недоотримала дохід у вигляді орендної плати. У міській раді розрахували розмір збитків, що складає понад 270 тисяч гривень, які досі землекористувач не відшкодував. Це стало підставою для захисту прокурором інтересів держави у суді.

Як повідомив перший заступник керівника Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Юрій Вятровський, прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення на користь Дунаєвецької міської ради вказаних коштів.
«Позов перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області», йдеться у повідомленні.

Коментарі
keyboard_arrow_up