Кам'янчани сплатять майже 765 тисяч через незаконне рішення міського голови

Кам'янчани сплатять майже 765 тисяч через незаконне рішення міського голови
Фото зі сторінки Михайла Сімашкевича
  • Міський голова незаконно звільнив з посади чиновника, який перебував на лікарняному
  • Чиновник подав на нього до суду
  • Михайло Сімашкевич програв судову справу та апеляцію

20 березня 2019 року згідно з рішенням шостого апеляційного адміністративного суду Києва Виконком Кам'янця сплатить незаконно звільненому директору Департаменту правового супроводу та контролю Кам`янець-Подільської міської ради 627 тисяч компенсації за час вимушеного прогулу за період з 10 січня 2012 року по 14 листопада 2018 року.

Із всіма нарахуваннями сума складе майже 765 тисяч гривень.

Наприкінці 2011 року посадовця звільнили з роботи за невиконання посадових обов’язків, хоча той перебував на лікарняному. Звільнений чиновник подав до суду на міського голову Михайла Сімашкевича, з вимогою поновлення на роботі та компенсації за вимушений прогул.

Згідно з рішенням Києво-Святошинського суду від 14 листопада 2018 року вимоги чиновника було задоволено. Позивача мали поновити на роботі та сплатити йому компенсацію розміром майже 372 тисячі гривень.

Міський голова не погодився з рішення суду та подав апеляційну скаргу, однак апеляцію програв. Під час судової тяганини звільненому нарахували вже 627 тисяч гривень компенсації. Про це повідомляє press-centr.com.

Незаконне рішення міського голови коштуватиме платникам податків круглу суму грошей. Незаконне рішення про звільнення датоване ще кінцем 2011 року. Водночас позовна тяганина розпочалася аж у 2016 році та тривала донині. 

Коментарі
keyboard_arrow_up