"Кам'яний острів" підготував брошуру про громадський бюджет

"Кам'яний острів" підготував брошуру про громадський бюджет
  • Активісти підготували цей проект із інформаційною метою, щоб залучити молодь до демократичного розподілу місцевих коштів

У Кам'янці-Подільському створили брошуру-роз'яснення про громадський бюджет для дітей. Як повідомляють організатори, брошуру зробили, щоб залучити молодь до демократичного розподілу місцевих коштів.

Громадський бюджет Кам'янця-Подільського - це проект, що дозволяє використовувати бюджетні кошти на реальні потреби громади. Він діє у місті уже другий рік поспіль, і за рік до нього зріс інтерес місцевих меншканців. Але не усім відомі правила участі у демократичному процесі з розподілу бюджетних коштів.

Громадська організація "Творче об'єднання письменників та художників Кам’яний острів Stone island" провела просвітницьку кампанію щодо впровадження громадського бюджету у Кам'янці-Подільському.

Для цього активісти організації підготували та випустили брошуру про громадський бюджет, його механізми та алгоритми подачі проектів. Виготовлення брошури відбулося у рамках проекту Вартові дерев - активні громадяни міста, який реалізувала ГО за фінансової підтримки міської ради в рамках консурсу проектів громадських організацій, що проводився Департаментом соціального захисту населення виконкому міськради.

Актуальність тематики стала очевидна під час дитячої стратегічної сесії, яку громадська організація провела під час форуму "Кам'яний острів". Керівник проекту, консультант з комунікацій проекту ПУЛЬС при Хмельницькому РВ АМУ Анна Сіра зазначає, що роз'яснення щодо громадського бюджету є надзвичайно актуальними для молоді міста.

Відтепер ті громадяни, яким найважливіше, у якому місті вони житимуть, знатимуть, як добитися реалізації цікавих проектів та ідей та спрямувати міські кошти у справді потрібне русло.

Коментарі
keyboard_arrow_up