Про залежність між страховим стажем і матеріальним забезпеченням

Про залежність між страховим стажем і матеріальним забезпеченням
  • У матеріалі описуються особливості взаємозв'язку страхового і матеріального забезпечення  у період тимчасової втрати працездатності

Розмір матеріального забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, що фінансується Фондом соціального страхування України, обчислюється, згідно тривалості страхового стажу особи.

Страховий стаж - це період, протягом якого особа страхувалася у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності і за який щомісяця вона сплачувала із роботодавцем страхові внески в сумі не меншій мінімального страхового внеску. Повідомляють на сайті міської ради.
Виключенням є декретна відпустка, отримання виплат за окремими видами соціального страхування, крім пенсій усіх видів (за винятком пенсії за інвалідністю), які включаються до страхового стажу як період, за який сплачено страхові внески.Період відпустки з догляду за дитиною до 3-х років включається до страхового стажу.

До страхового стажу не зараховуються періоди навчання в університеті - в аспірантурі, докторантурі і клінічній ординатурі з денною формою навчання.
Страховий стаж обчислюється за даними персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування, а за періоди до його запровадження – за законодавством, що діяло раніше.
Сума допомоги з тимчасової втрати працездатності складає 50% середньої зарплати (якщо стаж не перевищує 3 років), 60% (при стажі від 3 до 5 років), 70% (від 5 до 8 років) і 100% (якщо стаж – понад 8 років, або за наявності пільг).

 

Коментарі
keyboard_arrow_up