Цьогоріч роботодавці Хмельниччини збільшити сплату єдиного соціального внеску

Цьогоріч роботодавці Хмельниччини збільшити сплату єдиного соціального внеску
  • Роботодавці цьогоріч сплатили більше на 1 мільярд гривень

З початку 2018 року роботодавці Хмельниччини сплатили 4 мільярди 343 мільйони гривень на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Темп, порівняно з таким ж періодом минулого року, склав 128 відсотків, а саме 946 мільйонів гривень. Індикативне завдання зі сплати ЄСВ виконали на 101%, тобто з плюсом у 44 мільйони гривень.

«Ефективність заходів із роз’яснення законодавчих положень щодо легальної праці та її оподаткованої оплати стосується забезпечення соціальних стандартів. Адже згідно чинного законодавства на пенсійне забезпечення можуть претендувати лише люди, які сплачували єдиний внесок. Загалом порушення платіжної дисципліни окремими роботодавцями тягне за собою не лише ненадходження коштів на соціальні виплати, а й свідоме ігнорування прав найманих працівників. І тому цей платіж є пріоритетним для всіх», - зазначила заступник начальника ГУ ДФС у Хмельницькій області Тетяна Процюк.

На думку посадовця, сумарний результат з ЄСВ базується на відповідальному ставленні роботодавців до сплати єдиного внеску, реалізації права громадян на офіційне працевлаштування та активних спільних заходах з «детінізації» заробітної плати, повідомляє прес-служба ДФС у Хмельницькій області.
На сьогодні у Хмельницькій області єдиний соціальний внесок сплачують понад 114 тисяч юридичних та фізичних осіб-підприємців, які використовують працю найманих осіб. Водночас у цьому році роботодавцями подано звітність про прийняття на роботу 57 тисяч працівників, половина із зазначеної кількості додалася протягом двох останніх місяців.

Коментарі
keyboard_arrow_up