У Кам’янці підприємець за правопорушення сплатить до бюджету міста понад півмільйона гривень

У Кам’янці підприємець за правопорушення сплатить до бюджету міста понад півмільйона гривень
Ілюстративне фото з мережі Інтернет
  • Підприємець попередньо не уклав договір оренди із органом місцевого самоврядування.
  • Землю, площею в понад 1 гектар, використовував для обслуговування газової заправочної станції.
  • Після позову до суду збоку прокуратури, підприємець зобов’язаний сплатити в бюджет міста понад півмільйона гривень.

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура звернулась до суду з позовними вимогами про стягнення збитків із фізичної особи – підприємця.

Підприємець без правовстановлюючих документів використовує у Кам’янці понад 1 га землі для обслуговування газової заправочної станції (у комплексі із магазином з продажу автозапчастин та іншими приміщеннями).

Як інформує прес-служба прокуратури Хмельницької області, підприємець договір оренди із органом місцевого самоврядування не уклав. Таким чином він і не сплачував за це відповідні кошти, а користувався землею без правовстановлюючих документів.

Міська рада обрахувала збитки, котрі були завдані місцевому бюджету через використання ділянок з порушенням законодавства про плату за землю.

«Вказане стало підставою для захисту прокурором інтересів держави у суді», - каже керівник Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Віталій Гриньків.

І тепер за результатами розгляду позову прокурора, рішенням господарського суду Хмельницької області землекористувач змушений сплатити до місцевого бюджету понад півмільйона гривень.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up