Двох чоловіків судитимуть за виробництво підробного алкоголю у Кам'янці

Двох чоловіків судитимуть за виробництво підробного алкоголю у Кам'янці
Фото з мережі Інтернет
  • Злочинці на підпільному горілчаному цеху готували алкоголь і збували кам'янецьким закладам
  • Під час обшуку поліцейські вилучили обладнання і продукцію вартістю близько 1,9 мільйонів гривень

Відомо, що кам'янчанин, який хотів збагатитися, у квітні минулого року організував злочинну групу. Четверо співучасників виготовляли неякісне спиртне.

«Виробники» діяли таким чином – один виготовляв фальсифікат на спецобладнанні у орендованих нежитлових приміщеннях Кам’янця, а організатор з іншими членами закупляли інгредієнти і продавали виріб замовникам.

Збували фальсифікований алкоголь під виглядом горілки і коньяку в пакетах «beg-in-box», ПЕТ пляшках та каністрах з різними логотипами через мережу закладів громадського харчування у Кам’янці та Кам’янець-Подільському районі, повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.  

Злочинці були обережними, тому постійно змінювали приміщення, але чоловіків спіймали у червні цьогоріч. Під час обшуку поліцейські вилучили понад 2 тисячі літрів алкогольної продукції та 4,7 тисячі літрів спирту із спецобладнанням вартістю 1890000 гривень.
Затриманим повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за кількома статтями - незаконне виготовлення, зберігання, збут та транспортування з метою збуту підакцизних товарів, вчинене організованою групою, шляхом відкриття підпільного цеху з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів, з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей.

Двоє підозрюваних визнали свою вину і до суду скерували обвинувальні акти з угодами про визнання винуватості. Їм загрожує позбавлення волі терміном від 5 до 10 років.

Наразі досудове розслідування стосовно інших двох членів триває і сторона обвинувачення вживає заходи для його завершення.

Коментарі
keyboard_arrow_up