Грабежі у Кам’янці: які вулиці є найнебезпечнішими?

Грабежі у Кам’янці: які вулиці є найнебезпечнішими?
Ілюстративне фото з мережі Інтернет
  • Лише за 10 місяців цього року у Кам’янці-Подільському зареєстрували 21 грабіж.
  • Зловмисники підстерігають кам’янчан і відбирають мобільні телефони, гроші, золото.
  • Які вулиці міста є найнебезпечнішими, знають журналісти “20 хвилин”.

 

Пограбування у Кам’янці не рідкість, за місяць у місті відбувається декілька таких злочинів. Загалом із січня до жовтня 2017 році було зафіксовано 21 пограбування. Окрім очевидних місць із неосвітленими районами та нічних парків, у кам’янчан силою відбирають майно і на центральних вулицях. За статистикою найбільше зловмисники орудують по вулиці Нігинське шосе та проспекті Грушевського. Тут зафіксовано по три злочини. Небезпечною також виявилася вулиця 30 років Перемоги, за 2017 рік на ній сталося 2 грабежі. Статистика показує, що найбільший пік такої злочинності випадає на кінець весни - початок літа. Наприклад, за цей рік у травні сталося 6 грабежів, у топ потрапили також червень і липень із статистикою 4 та 3 злочини відповідно. В інші місяці, як виявилося, у Кам’янці дещо безпечніше - фіксується один або два таких правопорушення.

Посягаються злочинці, йдеться у відповіді на запит журналістам “20 хвилин”, на мобільні телефони, грошi, вироби iз золота, кредитні картки, одяг та сумки.

Проблемним є те, що найчастіше громадянин беззахисний перед злочинцем. Хоча за законом людина має право на самозахист. У такому випадку громадянин, який наніс грабіжнику легкі та середні тілесні ушкодження, ніякої відповідальності не несе. А ось за важкі травми можливе обмеження волі до 2 років або виправні роботи.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up