На Кам’янеччині чоловік обікрав квартиру. Його звільнили від покарання з іспитовим строком

На Кам’янеччині чоловік обікрав квартиру. Його звільнили від покарання з іспитовим строком
  • На Кам’янеччині чоловік зайшов до квартири та виніс з приміщення два мобільних телефони.

На Кам’янеччині чоловік вирішив заночувати на п’ятому поверсі у будинку. Спускаючись униз він побачив, що на другому поверсі у дверях однієї з квартир  залишені ключі. Обвинувачений зайшов усередину і, переконавшись у відсутності господарів, зі столу на кухні схопив мобільний, а другий викрав з шафової полиці у вітальні. Наступного дня один телефон він здав у ломбард, а другий - на запчастини. За злочин чоловіку призначили 4 роки позбавлення волі, однак звільнили від відбування покарання з іспитовим строком 2 роки.

Проте вирок в апеляційному суді вирішили оскаржити і прокурор, і захисник. Перший вказував на ряд процесуальних порушень і вважав вирок занадто м’яким. Просив покарати обвинуваченого п’ятьма роками в’язниці, повідомляє прес-служба апеляційного суду.

Сам кам’янчанин стверджував, що заходячи до квартири, наміру красти він не мав. Лише хотів повідомити хазяїв про забуті у дверях ключі. Тому сторона захисту просила перекваліфікувати його дії на ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу (крадіжка без проникнення у житло).

“Як убачається з показань обвинуваченого Б. та потерпілої М., яким судом надана належна оцінка, вони між собою знайомі не були, правових підстав на перебування обвинуваченого у житлі, яке не є загальнодоступним місцем, у Б. не було. При цьому судом правильно враховано поведінку обвинуваченого, який до сусідів з приводу залишення потерпілої ключів у замку не звертався, майно викрав з різних кімнат, що свідчить про те, що він обшукував житло”, - йдеться в ухвалі апеляційного суду.

Доводи прокурора теж визнали безпідставними. Відтак, обидві скарги відхилили і вирок залишили в силі.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up