Кам'янецька прокуратура розслідує незаконну приватизацію частини прибережної смуги Дністра

Кам'янецька прокуратура розслідує незаконну приватизацію частини прибережної смуги Дністра
Фото: https://zik.ua/news/2016/07/28/pryrodne_dyvo_na_shylah_dnistra_731822
  • На Кам’янеччині відкрили кримінальне провадження за фактом неправомірного відчуження землі прибережної захисної смуги річки Дністер.

У 2011 році суд скасував незаконне розпорядження голови Новоушицької райдержадміністрації. Тоді чиновник затвердив проект землеустрою за яким у приватну власність для ведення садівництва надавалася земля площею 0,8 га.
Також внаслідок позову прокуратури визнано недійсним і державний акт на право власності вказаної земельної ділянки, адже вона відноситься водного фонду. Ця територія, йдеться на сайті прокуратури, виділена із земель сільськогосподарського призначення на території Вільховецької сільської ради Новоушицького району.

Але, незважаючи на поінформованість органів Держгеокадастру про рішення, у липні минулого року посадовці незаконно провели державну реєстрацію права приватної власності на ділянку, яка розташована в межах прибережної захисної смуги річки Дністер. Таким чином із державної власності протиправно вилучили землю водного фонду вартістю близько 200 тисяч гривень.
Розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Наразі триває досудове розслідування слідчими Новоушицького відділення Дунаєвецького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.

Коментарі (1)
  • Valentina Stelmach

    З яких пір Нова Ушиця, чи район, то є кам'янеччина?
keyboard_arrow_up