На Кам’янеччині незаконно приватизували землі в межах Дністровського водосховища

На Кам’янеччині незаконно приватизували землі в межах  Дністровського водосховища
  • Кам’янець-Подільська райдержадміністрація у 2007 році надала в оренду майже чверть гектара земель в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища.
  • Згідно вимог чинного законодавства надання земель прибережної захисної смуги у приватну власність  заборонено.

Ще у 2007 році райдержадміністрація надала у власність та оренду місцевій мешканці землю на березі Дністра. Там жінка мала вести садівництво та косити сіно. Але ця земля розташована на території водного фонду в межах захисної смуги Дністровського водосховища. А така земля не може бути у приватній власності.  Про це вказано у Водному Кодексі України (стаття 89).

Під час надання у приватну власність землю було виявлено порушенням вимог Земельного кодексу України та Порядку розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок.

 Суд визнав незаконним та недійсними державний акт на право власності на земельну ділянку та договір оренди цієї земельної ділянки. Загальна площа земель - близько чверті гектара. Розпорядження Кам’янець-Подільської райдержадміністрації скасовано. Про це інформує прес-служба прокуратура у Хмельницькій області.

Заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Гончар повідомив, що Кам’янець-Подільський міськрайонний суд погодився із доводами прокурора про незаконність передачі земель особі та задовольнив позовні вимоги у повному обсязі.

Коментарі
keyboard_arrow_up