На Кам’янеччині незаконно видобували корисні копалини

На Кам’янеччині незаконно видобували корисні копалини
Світлина з мережі Інетрнет
  • Посадові особи товариства без жодних дозволів зайняли 7 гектарів землі поблизу Гуменців.
  • Землі використовували з метою видобутку корисних копалин.
  • Цим самим завдали державі шкоди у понад 170 тисяч гривень.

Прокуратура розпочато кримінальне провадження за фактом самовільного захоплення землі у Кам’янець-Подільському районі. Мова йде про 7 гектарів землі, що належать державі і знаходяться території Гуменецької сільської ради за межами населених пунктів району.

 Як інформує прес-служба прокуратури Хмельницької області, посадові особи товариства, яке орендує суміжну до захопленої земельну ділянку, без будь-яких передбачених законом дозволів та правочинів, самовільно зайняли землі Кам’янець-Подільського родовища суглинків. Там вони здійснювали незаконний видобуток корисних копалин. А згідно з розрахунками Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, розмір завданої державі шкоди становить понад 170 тисяч грн.

Заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Гончар зазначає, що за вказаним фактом місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 Кримінального кодексу України (самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її власнику).

Триває досудове розслідування, провести яке районному відділенню Кам’янець-Подільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.

Коментарі
keyboard_arrow_up