На Кам’янеччині підприємець не сплачує оренду за 100 гектарів землі

На Кам’янеччині підприємець не сплачує оренду за 100 гектарів землі
Фото з мережі Інтернет
  • У 2013 році одному із приватних підприємств в оренду надано землю на території Панівецької сільської ради. Площа ділянки становить 100 гектарів. Вартість землі становить понад 86 мільйонів гривень.
  • Передали її для будівництва сонячної енергостанції. Укладено договір на 49 років.
  • Але підприємець систематично не сплачує орендну плату.

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура вимагає повернення державі землі, площа якої становить понад 100 гектарів. Адже виявлено порушення вимог законодавства при використанні земель державної власності, розташованих на території Панівецької сільської ради Кам’янець-Подільського району. Про це інформує прес-служба прокуратури Хмельницької області.

У 2013 році розпорядженням голови Хмельницької обласної державної адміністрації приватному підприємству в оренду передано земельну ділянку державної власності площею 100 гектарів. Земля, вартістю понад 86 мільйонів гривень передавалась для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій (сонячної енергостанції). На підставі цього розпорядження було укладено договір оренди, строком на 49 років.

Але підприємство орендну плату за користування цією земельною ділянкою систематично не сплачує. І вже заборгувало понад півмільйона гривень.

«За вказаних обставин, місцевий бюджет та територіальна громада недоотримує значну суму коштів, яка наразі стягується у примусовому порядку», - каже керівник місцевої прокуратури Віталій Гриньків.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up