Нападник з Хмельниччини сяде на 12 років

Нападник з Хмельниччини сяде на 12 років
  • Шепетівський суд виніс вирок нападнику з Хмельниччини
  • Ситуація сталася у травні цього року у райцентрі Славута. Після скоєння розбійного нападу на 52-річну місцеву жительку нападач тимчасово переховувався. Поліція знайшла утікача наступного дня. Під час затримання чоловік дістав заряджений обріз мисливської гвинтівки і спрямував його у бік правоохоронців, які його обеззброїли і затримали

10 травня близько 15.00 до Славутського відділу поліції зателефонувала 52-річна мешканка райцентру і повідомила, що стала жертвою розбійного нападу. Виявилося, до жінки прийшов знайомий сім’ї, який час від часу допомагав подружжю у вирішенні господарських питань. Цього разу затриманий зв’язав жертві руки і ноги та вимагав 10 тисяч доларів США, а в разі відмови погрожував взяти в заручники її дитину. Жінка погодилась на вимоги кривдника і повідомила, що зможе передати суму після отримання кредиту. Нападник зателефонував до банку і передав жертві слухавку, аби вона обговорила усі деталі. Коли умови кредитування були відомі, розбійник лишив жінку зв’язаною в кімнаті, а сам вийшов на кухню. Потерпіла змогла вивільнитися і вибігла на балкон, звідки перестрибнула до сусідської квартири. Залишившись сам у квартирі, розбійник забрав два телефони, планшет і втік з місця події. Правоохоронці розшукали нападника наступного дня вранці. Коли чоловік побачив поліцейських, він почав утікати до лісу. Та, зрозумівши, що втекти не вдасться, дістав із сумки вогнепальну зброю і спрямував на правоохоронців. Чоловіка обезброїли і затримали. 

Шепетівський міськрайонний суд розглянув матеріали кримінального провадження і визнав чоловіка винним за чотирма статтями Кримінального кодексу України: частиною 3 статтею 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло), частиною 1 статтею 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами), частиною 1 статтею 263-1 (незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї) і статтею 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу). Затриманий раніше вже перебував за гратами за вбивство. Цього разу суд визначив йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 12 років з конфіскацією майна.

Коментарі
keyboard_arrow_up