Прокуратура виявила порушення у закупівлі пального для баригад медичної допомоги Кам’янця

Прокуратура виявила порушення у закупівлі пального для баригад медичної допомоги Кам’янця
фото з мережі Інтернет
  • За втручанням прокуратури на Хмельниччині скасовані угоди про закупівлю палива для бригад Кам’янець-Подільської, Хмельницької та Шепетівської станцій.

Прокуратура виявила порушення законодавства при проведенні публічних закупівель одним із закладів охорони здоров’я у Хмельницькій області.

У січні тендерним комітетом Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Хмельницької обласної ради закупили паливо для бригад Кам’янець-Подільської, Хмельницької та Шепетівської станцій. Із переможцями відкритих торгів уклали договори про закуплю за бюджетні кошти 159 тис. літрів бензину марки А-92 та дизельного палива. Вартість продукції склала 3,2 млн. грн.

Водночас, після проведення відкритих торгів між замовником та постачальником було укладено додаткові угоди. У нових документах загальний обсяг пального, що планується закупити, зменшено майже на 22 тис. літрів, а ціну за одиницю товару. Прокуратура виявила протиправність таких дій, адже вони суперечать нормам Закону України «Про публічні закупівлі» та положенням укладених договорів.
До того ж ринкові ціни на бензин А-92 та дизельне паливо з часу проведення закупівлі та до моменту укладення додаткової угоди зменшилися.

За результатами розгляду трьох позовів прокуратури Хмельницької області додаткові угоди до договорів про закупівлю паливно-мастильних матеріалів рішеннями господарського суду Хмельницької області визнано недійсними.

Коментарі
keyboard_arrow_up