У Кам’янці працівниця вишу «подарувала» прибиральниці понад 6 тисяч невідпрацьованих годин

У Кам’янці працівниця вишу «подарувала» прибиральниці понад 6 тисяч невідпрацьованих годин
Фото з мережі Інтернет
  • Прибиральниця на роботу не виходила, в той час, як до трудової діяльності комендант одного із вишів зараховувала години.
  • Загалом працівниця кам’янецького вишу нарахувала 6048 годин, а це – понад 60 тисяч гривень зарплати.
  • Коменданту оголошено підозру. Жінка відповідатиме перед судом.

За розтрату чужого майна та службове підроблення судитимуть працівника Кам’янець-Подільського вищого навчального закладу. Про це інформує прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Комендант окремих навчальних корпусів вишу забезпечувала ведення табелів обліку робочого часу підлеглих працівників. Зловживаючи службовим становищем, жінка упродовж трьох років ( з 2013 по 2016 рік) вносила до них неправдиву інформацію про трудову діяльність підлеглої прибиральниці приміщень, яка насправді не працювала. Дописала комендант 6048 годин тобто прибиральниця отримала понад 60 тисяч гривень, не відпрацювавши робочі години.

Працівниці вишу оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.191 ( «Розтрата чужого майна (коштів фонду заробітної плати учбового закладу) шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем»), ч.1 ст.366 («Внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей») Кримінального кодексу України.

 Обвинувальний акт направлено на розгляд до Кам’янець-Подільського міськрайонного суду.

Санкція статей цих злочинів передбачає максимальне покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років.

Коментарі
keyboard_arrow_up