У Кам`янці викрили злочинну групу, яка виготовляла і збувала фальсифікований алкоголь (ФОТО)

У Кам`янці викрили злочинну групу, яка виготовляла і збувала фальсифікований алкоголь (ФОТО)
  • У Кам`янці четверо чоловіків наймалися незаконним виготовленням алкоголю.
  • Злочинну групу 1 червня розкрили.
  • Загальна вартість вилученої продукції та обладнання становить понад  1 мільйон 890 тисяч гривень.

Правоохоронці Хмельниччини встановили, що четверо мешканців Кам`янця з метою особистого збагачення вирішили відкрити підпільний цех з незаконного виготовлення та збуту фальсифікованих напоїв. Громадяни підшукали у місті Кам’янець-Подільський складське приміщення, яке обладнали під цех. У ньому, використовуючи спеціальне обладнання, чоловіки протягом тривалого часу виготовляли фальсифіковану алкогольну продукцію під виглядом горілки та коньяку, яку розливали в так звані «beg-in-box» та ПЕТ пляшки різної ємності.

Зловмисники збували виготовлену продукцію лише «постійним» клієнтам, які надалі реалізовували її жителям області через заклади торгівлі та громадського харчування. Як повідомляє прес-служба  Хмельницької прокуратури, експертизи показали, що вказані алкогольні напої можуть становити загрозу для життя та здоров’я людей.

11 червня у спецоперації за участю співробітників Державної фіскальної служби  та управління Служби безпеки України в області під час проведення 12 санкціонованих обшуків за місцем виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв виявлено та вилучено понад 2 тисячі літрів незаконно виготовленої алкогольної продукції та  4,7 тисячі літрів спирту, а також спеціальне обладнання, яке використовувалось для виробництва фальсифікату, тару та упаковки.

Загальна вартість вилученої продукції та обладнання становить понад  1 мільйон 890 тисяч гривень.

Двом із зловмисників уже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28, ч.1, ч.2, ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут та транспортування з метою збуту підакцизних товарів, вчинене за попередньою змовою групою осіб, шляхом відкриття підпільного цеху з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів, з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей). На даний час вживаються заходи щодо встановлення обставин вчиненого кримінального правопорушення та вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Коментарі
keyboard_arrow_up