У Кам’янці затримали групу наркоторговців. Організувала «бізнес» молода жінка

У Кам’янці затримали групу наркоторговців. Організувала «бізнес» молода жінка
Фото із сайту поліції
  • У Кам’янці затримали молодих людей, які займалися продажом наркотиків.
  • Наразі слідство триває.

У Кам‘янці-Подільському правоохоронці затримали  групу місцевих мешканців, які займалися збутом амфетаміну та марихуани. До складу групи входило дві дівчини та один чоловік. Усі вони — мешканці Кам‘янця-Подільського 1994-1995 років народження. Організатором злочинної групи була одна з дівчат. За досить короткий час вона навіть встигла сформували власну сітку наркозалежних, які були постійними клієнтами, повідомляє прес-служба поліції.

Трійця займалася торгівлею наркотиками ще з 2017 року. Потенційних клієнтів організаторка  шукала серед своїх знайомих та друзів, продаючи їм амфетамін за ціною 500 гривень за 1 грам або 300 гривень за так званий «чек» — дозу вагою 0,3 грама.

Злочинну діяльність зловмисників оперативники і слідчі документували майже півтора місяці. За цей час працівники поліції провели 13 оперативних закупок наркотичної речовини  у підозрюваних  на загальну суму 38 000 гривень.

В ході проведення семи санкціонованих обшуків у фігурантів справи працівники поліції виявили та вилучили  наркотичних засобів та психотропних речовин загальною масою близько 1 кілограма (амфетамін та марихуана), а також 6661 гривню, 2496 доларів США, 360 євро, пристрої для паління, електронні ваги, оргтехніку, мобільні телефони, банківські карти та блокноти із записами замовлень.

Наразі поліцейські з‘ясували, що зловмисники замовляли наркотичні речовини для розповсюдження через мережу Інтернет. Щомісячно вони, в середньому, продавали 400-500 г амфетаміну, маючи грошовий оборот за цінами чорного ринку до 200 тисяч гривень.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 статті 307 Кримінального кодексу України - Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилка з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних, психотропних речовин чи їх аналогів. Санкція зазначеної статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п‘яти до десяти років з конфіскацією майна.

Коментарі
keyboard_arrow_up