“Ваша картка заблокована”: жертвами яких аферистів найчастіше стають кам`янчани?

“Ваша картка заблокована”: жертвами яких аферистів найчастіше стають кам`янчани?
  • Повідомлення від поліції пістрять історіями про кам`янчан, які стали черговими жертвами аферистів.
  • Найпоширенішими шахрайствами у Кам`янці є афери із банківськими картками та обман під час купівлі-продажу на популярних сайтах.
  • Як обдурюють містян і як вберегтися, дізнавалися журналісти “20 хвилин”.

 

Афери із банківськими картками, як зазначає інспектор сектору моніторингу Руслана Марчук, є найпоширенішими у Кам`янці-Подільському. Найчастіше шахрайська схема виглядає так: людині телефонують зловмисники і просять реквізити картки, начебто для того, щоб її розблокувати.

Ще однією популярною махінацією є відправлення фіктивних повідомлень від найбільших банків.

За кількістю шахрайств “лідером” є сайт оголошень “OLX”.

Незважаючи на неоригінальність схеми, майже кожного тижня до відділку надходять повідомлення про подібні злочини. Як зазначили у поліції, правоохорнці проводять профілактичні засоби: роздачу листівок із попередженням про шахрайські махінації, нагадуюють про небезпеку у відео- та аудіосюжетах у публічних місцях.

Як же слід діяти, коли ви стали жертвою аферистів?

Якщо шахрайство пов`язане із банківськими розрахунками, потрібно зателефонувати до оператора із вимогою заблокувати картку. У будь-якому випадку не можна розголошувати реквізити картки, надавати інформацію про себе та давати згоду на фінансові розрахунки. Якщо ви стали жертвами аферистів, варто у якомога коротший термін повідомити поліцію, щоб “по гарячих слідах” можна було зібрати усю інформацію про рух коштів та встановити особу зловмисника.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up