За напад і грабіж пенсіонера суд визнав винним кам’янчанина

За напад і грабіж пенсіонера суд визнав винним кам’янчанина
Фото з мережі Інтернет
  • Стався інцидент восени минулого року
  • 21-річному нападнику суд зважаючи на пом’якшуючі обставини призначив один рік позбавлення волі

Суд Кам’янця-Подільського визнав винним місцевого жителя і призначив покарання у вигляді одного року позбавлення волі. Чоловікові інкримінують грабіж, поєднаний з насильством, повідомляє прес-служба суду.

Події, за які судили 21-річного кам’янчанина, сталися вдень 3 вересня 2018 року у нашому місті. Чоловік, на вулиці, обхопив рукою шию пенсіонера і почав душити.

Потерпілому вдалося вирватися, проте йому вдарили кулаком в обличя, від чого втратив рівновагу і впав на землю. Нападник не марнував часу і тим часом вийняв з кишені старого посвідчення учасника бойових дій та 60 гривень, які «горе-грабіжник», втікаючи, загубив.

Кам’янчанин визнав свою провину у суді і розкаявся. Також пом’якшуючими обставинами покарання стали відсутність у потерпілого будь-яких претензій майнового та морального характеру, незначний розмір шкоди і молодий вік нападника.

Суд зважаючи на сукупність факторів призначив покарання із застосуванням статті 69 Кримінального Кодексу України нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції частиною 2 статтею 186 Кримінального Кодексу України.

На момент ухвалення вироку в провадженні Хмельницького міськрайонного суду перебував обвинувальний акт щодо вчинення цим же чоловіком кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України – «Шахрайство».

Коментарі
keyboard_arrow_up