Зарплата по-знайомству: у Кам’янці комендант нарахувала прибиральниці понад 6 тисяч годин

Зарплата по-знайомству: у Кам’янці комендант нарахувала прибиральниці понад 6 тисяч годин
  • Декілька років поспіль комендант одного із навчальних закладів Кам’янця нараховувала знайомій прибиральниці зарплату. Але прибиральниця за цей час не виходила на роботу.
  • Загалом комендант нарахувала понад 6 тисяч робочих годин.
  • Тепер жінка за це відповідатиме перед законом.

Прибиральниця одного із навчального закладу Кам’янця – Подільського «напрацьовувала» прибиральниці по-знайомству понад 6 тисяч робочих годин. Але насправді жінка на роботу не виходила. Про це йдеться на офіційному сайті нацполіції у Хмельницькій області.

Як виявилося згодом, правопорушення вчинялися впродовж кількох років. Підозрювана, будучи службовою особою, систематично зловживала своїм службовим становищем. Жінка щомісяця під час складання табелів обліку робочого часу вписувала відпрацьовані години своїй знайомій прибиральниці, хоч та на роботу не ходила.

Загалом же комендант «подарувала» своїй знайомій більше 6 тисяч робочих годин. Вона ставила підписи на табелях і передавала їх у бухгалтерію, працівниці якої, не довідуючись про протизаконні дії жінки, складали розрахунково-платіжні відомості по нарахуванню заробітної плати.

А на днях, 24 березня, старший слідчий Кам’янець-Подільського відділу поліції оголосив 66-річній правопорушниці про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем. Тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України та про внесення до офіційних документів завідомо неправдиві відомостей (ч. 1 ст. 366 КК України).

Коментарі
keyboard_arrow_up