Затримали останнього з трьох зловмисників, які на Кам'янеччині побили селянина та викинули у полі помирати

Затримали останнього з трьох зловмисників, які на Кам'янеччині побили селянина та викинули у полі помирати
  • У Кам‘янець-Подільському районі працівники поліції затримали останнього з трьох зловмисників, які у квітні напали на чоловіка.
  • Вони побили його до напівсмерті та викрали майно.

Вночі 29 квітня троє осіб в масках проникли в будинок 47-річного жителя одного із сіл Кам'янець-Подільського району. Жорстоко побивши потерпілого, нападники заволоділи десятьма мішками чищених горіхів, двома мобільними телефонами, ювелірними виробами, грішми та автомобілем «Volkswagen T4».

Після вчинення розбійного нападу зловмисники повантажили напівпритомного чоловіка у викрадений транспортний засіб та вивезли у поле  неподалік села Княжопіль, вирішивши, що він помер від отриманих травм. Однак потерпілий вижив і зміг дістатися до найближчого сільського будинку та попросити про допомогу, повідомляє прес-служба поліції.

За фактом вчинення злочину слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.4 статті 187(розбійний напад) та ч.3 статті 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України і почали розслідування.

Вже наступного дня працівники Кам‘янець-Подільського відділення поліції розшукали викрадений автомобіль, який злодії кинули з пустим бензобаком поблизу одного з сіл сусіднього Чемеровецького району.

Правоохоронці встановили, що до розбійного нападу причетні троє жителів Кам'янець-Подільського району, які, до того ж, є членами однієї родини. Один з них на момент вчинення злочину ще не досяг повноліття. Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання поліцейські вилучили низку доказів, які  прямо вказували на причетність їх до нападу.

Двох учасників розбою, в тому числі і неповнолітнього, затримали майже одразу. Третій близько 2-х місяців переховувався від поліцейських по лісах та напівзруйнованих будинках, але уникнути правосуддя йому таки не вдалось. Наразі всім трьом оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, та обрано міру запобіжного заходу — тримання під вартою.

Трійця вчинила розбійний напад, аби роздобути гроші на заставу для рідного брата одного із них, який на даний момент перебуває у слідчому ізоляторі в очікуванні суду за вчинення  крадіжок та втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність. Більше того, «ідейним натхненником» злочину стала 41-річна матір обох братів. Сама жінка теж фігурує у кримінальному провадження, по якому її сина заарештували.

Коментарі
keyboard_arrow_up