Жителям Кам’янеччини загрожує 120 000 гривень штрафу за незаконну рибалку

Жителям Кам’янеччини загрожує 120 000 гривень штрафу за незаконну рибалку
фото з мережі інтернет
  • Кам’янець-Подільська місцева прокуратура вимагає стягнення до бюджету понад 120 тис грн шкоди, завданої довкіллю незаконним виловом риби.

У березні двоє чоловіків на річці Дністер поблизу села Колодіївка здійснили незаконний вилов риби забороненим знаряддям лову – сіткою. У правопорушників були вилучені такі види риби: вирезуб причорноморський, судак, лящ, короп (сазан), плітка, карась сріблястий, окунь звичайний, а також річковий рак.
Як повідомив заступник керівника Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Олександр Гончар, своїми протиправними діями «горе-рибаки» завдали шкоди на суму понад 123 тис. грн.
Осіб визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним добувним промислом). Засудженим призначено покарання у виді 2 років обмеження волі, від відбування якого їх звільнено із встановленням іспитового строку.
З метою захисту інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення 123 тис. грн. шкоди, завданої довкіллю. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Коментарі
keyboard_arrow_up