Кам'янець накриває столи. Тортом-рекордсменом та трьома тисячами сосисок місто пригощало гостей

Кам'янець накриває столи. Тортом-рекордсменом та трьома тисячами сосисок місто пригощало гостей

Сьогодні, 21 травня, у передостанній день святкування іменин Кам’янця – Подільського, корінних мешканців та гостей міста пригощали тортом рекордних розмірів та чималою кількістю смажених сосисок.

У центрі старого Кам’янця сьогодні яблуку ніде було впасти. Туристи із різних країн світу приїхали до Кам’янця – Подільського, аби відсвяткувати його День народження.

Біля Ратуші, вже після 16.00 години, людей зібрало не так видовище на сцені, як новий кам’янецький рекод – двометровий торт, із кремом та бісквітним коржем, прикрашений апельсинами, ківі та полуницею.  

пані Людмила

- Гарний торт. Ще б його спробувати! – ділиться враженнями кам’янчанка Людмила.

Виготовили  торт у піцерії «Мак Смак». Перші шматки розрізали нардеп Володимир Мельниченко та очільник міста Михайло Сімашкевич.

Після чого волонтери по-черзі та організовано роздавали шматочки десерту кожному, хто бажав поласувати смаколиком.

Пригостили десертом і закордонних гостей. Президент польського міста Глогув, Рафаель Рокашевіч, розповів журналістам «20 хвилин» свої враження щодо смаколика. Коротко та лаконічно:

- Bardzo dobrze tort! (Дуже смачний торт!)

Рафаель Рокашевіч (ліворуч)

А от щодо стриманості місцевих гурманів важко було щось сказати, коли мова зайшла вже про смажені на великій сковорідці трьох тисяч сосисок.

Співорганізатор частувань Руслан Костюченко розповідає, що аж ніяк не очікував на такий ажіотаж.

Відбою від охочих не було ні хвилини. Кухарі, прагнучи встигнути пригостити усіх, підвищували часом голос на дітвору та пенсіонерок, котрі порушували огородження.

Ба більше того, сьогодні – день вуличної музики. В різних частинках Старого міста музиканти грали пісень на улюблених інструментах.

А ближче до вечора, у небі над Кам’янцем – Подільським здіймалися повітряні кулі, а захід сонця трохи заважав людям спостерігати за польотом мотопараплану, котрий кружляв над Старою фортецею.

Коментарі (1)
keyboard_arrow_up