На кінофестивалі "Бруківка" покажуть фільм про Василя Стуса

На кінофестивалі "Бруківка" покажуть фільм про Василя Стуса
  • Фільм "ЗАБОРОНЕНИЙ" покажуть на третьому Міжнародному кінофестивалі Бруківка

“ЗАБОРОНЕНИЙ” – це художній повнометражний фільм, біографічна драма, трилер. Це метафорична історія про смерть найпотужнішого поета-шістдесятника – Василя Семеновича Стуса та його боротьбу із системою.

Події фільму розгортаються під час останньої спроби КДБ спокусити поета химерною «свободою». Про це повідомляє організатор фестивалю та режисер Андрій Заєць.

Прем'єра фільму відбудеться 5 вересня, а 14 вересня стрічку продемонструють на кінофестивалі "Бруківка".

"ЗАБОРОНЕНИЙ", це фільм де вперше подається трагедія покоління українських дисидентів-політв’язнів сучасною кіномовою у жанрі біографічної драми і трилера, яка зрозуміла і приваблива для широкої аудиторії.

Фільм відкриває для українців жахіття, в яких жили дисиденти в епоху пізнього СРСР, що вважається його золотою ерою.

Автори сценарію Сергій Дзюба та Артемій Кірсанов цьогоріч завітають у Кам'янець-Подільський на фестиваль й представлять свою книгу, по якій написано сценарій фільму «ЗАБОРОНЕНИЙ».

"Отже, запрошуємо вас 14 вересня в Міський будинок культури о 16:00 на презентацію книги та спілкування зі сценаристами Сергієм Дзюбою та Артемієм Кірсановим, та о 18:00 на спеціальний показ фільму «ЗАБОРОНЕНИЙ» в рамках третього Міжнародного кінофестивалю «Бруківка».", йдеться у повідомленні.

Коментарі
keyboard_arrow_up