Пейзаж, портрет, ботаніка - фотографи представили палітру світлин на колективній виставці

Пейзаж, портрет, ботаніка - фотографи представили палітру світлин на колективній виставці
  • Вчора у виставковій залі 12 фотохудожників старшої школи представили свої роботи на колективній підсумковій виставці

Вчора у виставковій залі старша школа фотографів представили збірну фотовиставку за рік "Зображення та враження" Фундації Вільних Фотографів. Дванадцять учасників представили 72 світлини різних напрямків та жанрів.

Колективна виставка, яку підготували Николай Сидаш, Петро Ігнатьєв, Микола Твердохліб, Ruslan Romaniuk, Микола Малишев, Roman Uvarov, Володимир Рудик, Галина Рудык-Тришнивская, Виктор Пасхалис, Galyna Komarnitska, Віктор Вінцерський, Volodimir Striletskiy триватиме до 31 грудня 2018 року.

Журналісти «20 хвилин» опитали кількох авторів виставки та містян, які завітали.

Містянин, Олександр Борисович

«Дуже цікава виставка, я ще не всі картини побачив. Але є картини, які мені сподобалися, є й ті, які не дуже розумію. Вперше відвідую таку виставку, адже немає часу. Більшу частину дня проводжу на роботі, за кордоном. Картини, що встиг переглянути, мені досить подобаються, особливо, пейзажні роботи.»

Фотограф, Петро Ігнатьєв

«Це заключна колективна за рік, де беруть участь 12 авторів. Підсумкова робота фотографів Кам’янця-Подільського, де кожен автор виставив по шість робіт, обмежень у тематиці не було.  

Цьогоріч, я виставив жіночі портретні фото – макіяж свята Хелловін.

Хочу додати, що захід організували гарно – усіх привітали. І хочу побажати усім фотографам у наступному році ще багато гарних світлин і щоб все було добре.»

Фотограф, Віктор Вінцерський

«Я брав участь у всіх колективних виставках нашого міста від клубу фотографів, а також влаштовував персональні виставки. Тут, порівняно із минулорічною виставкою представлені набагато яскравіші і незвичні фото, з кожною виставкою ростемо.

Серед нововведень порівняно із минулою виставкою фотографи використали багато фотошопу. Я не прихильник цього, я знімкую і показую те, що є насправді. Обожнюю живі фото і працюю у всіх напрямах фото. Але найбільше полюбляю фотографувати море, воду, адже це відпочинок.»

Спеціаліст відділу культури, туризму, солоді та спорту Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації

«Така виставка, що прямо хочеться жити і побувати знову у тих місцях нашого міста, що зображені на світлинах. Надзвичайно гарно, особливо, дитяча зйомка – такий погляд, фотохудожники, насправді, дуже талановиті люди. Спіймати мить – дуже цінна робота. Найбільше зачепила робота, де зображені мати із хлопчиком – дуже вражає!

Дуже вдячні фотографам міста, які запросили наш відділ бути присутніми на фотовиставці. Дуже приємно ознайомитися з чудовими роботами, які фотохудожники готували протягом року.»

Художник, Олександр Горбань

«Мені дуже приємно бути присутнім на цій виставці. Вражає жанрова різноманітність робіт авторів, що представили свої роботи. Портрет, пейзаж, композиційні роботи – прекрасна виставка. Мені подобаються роботи усіх жанрів, бо я сам художник, от для прикладу, портретна робота, де чоловіка сфотографували, ніби то дерево; портрети дівчат із макіяжем до Хелловіна.

Раніше мало ходив на ці виставки, але в мережі Інтернет три роки тому познайомився із Петром Ігнатьєвим, автором жіночих портретів до містичного свята. Я прийшов сюди тому, що мені цікаво подивитися щось інше і познайомитися з фототворцями.»

Фотограф і організатор виставки, Микола Сідаш

«Це вже друга виставка у цьому році, перша була присвячена 30-річчю першого фотоклубу, тоді ж виставляли роботи шестеро авторів. Цьогоріч, дванадцять і представлені картини різного стилю, кожен показав своє бачення. От як, мій дід на корі – колишній воєнний, коли виставив фото його самого на сторінці, то користувачі мережі Facebook відписали у відповідь: «Ну, що ти показуєш хвору людину?». Щоб не показувати хворих людей, мені довелося перевести на кору дерева і вже немає такого різкого ставлення.

Ми експериментуємо із фотошопом, або під час самого знімкування. Цікаві роботи у Романа Уварова – людини, яка хоче чогось досягти, Галя Комарніцька вона також молодець – показала своє бачення світу: крокодил, космос, люди.

Ми хотіли оживити життя Кам’янця – додати чогось незвичайного.»

Художниця, Тетяна Павлик

«Я вперше відвідую таку виставку у Кам’янці-Подільському. Хочу зазнчаити, що я завжди була небайдужа до фотографії! Переважно до мистецтва фотографії долучаються з інших професій.

Як художник, намагаюся зловити от-цю чарівну мить і на картині, і на власних фото. Мені дуже подобаються фото з думкою, ідеєю, із глибоким змістом та настроєм. Тут, багато фото із гарним цікавим сюжетом.»

Фотограф з Івано-Франківська, Ростислав Кондрат

«Я приїхав сюди разом із дружиною – художницею Тетяною Павлик, я також відвідую фотовиставку у Кам’янці вперше. Хоча з багатьма із авторів я знайомий, стосовно виставки є цікаві роботи у Володимира Стрілецького, Галина Комарніцька, Петра Ігнатьєва, Миколи Сідаша.

У своєму місті я також займаюся зйомкою і організацією виставок – моя стихія вже багато років. На цій виставці є цікаві роботи, але є й багато таких, що я не сприймаю – фото для сімейного альбому. Я б таке не виставляв. Але досвід приходить з досвідом.»

Містянка, Інна Твердохліб

«Я завжди намагаюся відвідувати такі виставки, адже вони дають поштовх до нових ідей у житті. Це титанічна велика робота, до якої автори доклали великих зусиль. Найбільше мене зачепила фото мого чоловіка Миколи Твердохліба, де зображені мати з хлопчиком – як на мене, дуже патріотично. Порівняно з минулорічною виставкою виділяються портрети Петра Ігнатьєва зі свята Хелловін.»

Молодший науковий співробітник музею, Андрій Павловський

«Я люблю яскраві, позитивні фотографії. Раджу містянам приєднатися до виставки і ознайомитися із творчістю фотохудожників нашого міста. Є автори, які мене вразили найбільше – Петро Ігнатьєв, Галина Комарніцька, Володимир Рудик і Руслан Романюк.

Хочу побажати усім фотомитцям натхнення і нових вдалих, гарячих кадрів, які вражатимуть нас і надалі.»

Коментарі
keyboard_arrow_up