Пізнайте образ Подолянки у роботах Олександра Грена

Пізнайте образ Подолянки у роботах Олександра Грена
  • У галереї мистецтв відкрито виставку Олександра Грена

Минулої п’ятниці, 19 квітня, в Галереї мистецтв відкрили виставку художника-педагога Олександра Львовича Грена. У своїх роботах Олександр створив загадковий образ Гренівської Подолянки.

«У вишитій сорочці художник зображував неповторну жінку з диво-квіткою з хусток на голові. Адже за народними традиціями та звичаями заміжня жінка не мала права «світити волоссям». Подолянки, щоб підкреслити свою вроду, використовували не одну, а декілька хустин, створюючи на голові чарівну квітку», повідомляє співробітниця музею Харченко Наталія.

Продовженням експозиції стала виставка хусток з фондів музею в експозиції «Бережіть Собори душ своїх». На тлі тої краси провели майстер-клас з традиційного пов’язування хустини.

Цього ж дня відкрили експозицію у вітрині «Унікального експонату». Для огляду представили старовинні коралі з дукачами, що слугували не тільки окрасою, а й оберегом від злих сил.

"Запрошуємо усіх охочих оглянути виставку робіт відомого подолянина та долучитись до розгадки таємниць загадкової жінки з Поділля, а ще – роздивитись традиційні головні убори та прикраси жіночої частини населення України", йдеться у повідомленні.

Коментарі
keyboard_arrow_up