У Кам’янці підняли Державний Прапор України

У Кам’янці підняли Державний Прапор України

Сьогодні, 23 серпня, українці відзначають важливу дату – День Державного Прапора. Із нагоди святкування у Кам’янці – Подільському, на майдані Відродження, відбулося урочисте підняття синьо-жовтого прапора.

Символічно, що День Державного Прапора України відзначається саме напередодні святкування Незалежності держави. Трішки з історії. Раніше День Державного Прапора святкували лише у Києві на муніципальному рівні. І столиця відзначала це свято не 23, а 24 липня. Адже саме цього дня у 1990 році синьо-жовтий прапор було піднято над Київською мерією. За офіційною версією, 23 серпня 1991 року — після провалу путчу в Москві — група народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор у сесійний зал Верховної Ради. Освячення Національного прапора було проведено священиком УАПЦ Петром Бойком. Якраз до цієї події і прив'язаний Указ Президента України, Л.Кучми, «Про День Державного Прапора України» № 987/2004, написана відповідна картина на стіні ВРУ, а цей прапор, як реліквія, урочисто зберігається під склом в музеї ВРУ. Наступного дня Україна проголосила незалежність.

У Кам’янці  Олег Іванович Коваль розповів про те, як він особисто підняв жовто-блакитний прапор над будинком виконкому у Кам’янці ще у 1990 році.

Олег Коваль

Кам’янчан  вітав зі святом нардеп Володимир Мельниченко і секретар міської ради Дмитро Васильянов.

А ще патріотичними піснями Кам'янець вітала молодь.

Зокрема урочисто привітали зі святом 16-річних кам’янчан, 20 студентів та школярів кам’янецьких навчальних закладів. Юнакам та дівчатам вручили нові паспорти громадянина України.

Підняли Державний Прапор військовослужбовці міста.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували загиблих українців, котрі боролися за незалежність країни та відстоювали її волю. 

Коментарі
keyboard_arrow_up