Влітку у Кам’янці планують провести «Ретрофест-2017». Реєстрація учасників уже стартувала

Влітку у Кам’янці планують провести «Ретрофест-2017». Реєстрація учасників уже стартувала
фото з архіву "20 хвилин"

Сьогодні, 19-го січня, стартувала офіційна реєстрація учасників на «Ретрофест-2017». Фестиваль запланований на 9-11-те червня цього року.

Тож, що готують для кам’янчан та гостей міста на «Ретрофест»? На офіційному сайті фестивалю йдеться, що упродовж трьох днів, з 9-ого по 11-те червня 2017 року, Кам’янець – Подільський перетвориться на епіцентр ретро-стилю.

фото - з мережі Інтернет

Заплановані різні театральні та музичні перфоманси, виставки раритетних американських та німецьких авто, реплікари найрізноманітніших моделей автівок. Також організатори запланували виставку музичної техніки і феєричний ді-джей-сет від патефону до ультра-пульту «Еволюція ді-джеїнгу», танці бугі-вугі й твіст. Запропонують глядачеві прем’єру файр-лед-вистави у стилі «стімпанк». Для прихильників вишуканого стилю - показ вінтажних колекцій одягу та конкурс ретро-костюмів.

фото з архіву "20 хвилин"

Відбудеться авторалі на класичних автомобілях «Від фортеці до фортеці». Маршрут ралі складе близько 50 кілометрів, і цього разу передбачає відвідування мальовничих куточків Подільських товтрів. Ралі відбудеться під егідою Комісії автомобільної федерації України з питань історії автомобілізації та історичних транспортних засобів (КІТЗ ФАУ), - йдеться на сайті «Ретрофесту-2017».

фото - з мережі Інтернет

А ще - кінозони просто неба, аутентичні фотосесії, ігрові зони, бієнале (ред.- виставка) художників ретро-стилю, майстер-класи від реставраторів авто, історії незвичайних автомобілів.  Вперше на фесті відкривається Молодіжний медіатабір та проводитиметься онлайн-трансляція заходів в мережі Інтернет.

фото - з мережі Інтернет

Оскільки поняття «ретро» - вельми абстрактне, організатори фесту визначилися із основною хронологією. Лейтмотивом будуть 20-70-ті роки ХХ століття.

Хоч «Ретрофест-2017» запланований аж улітку, реєстрація розпочалася вже від сьогодні, з 19-го січня. Учасником фестивалю може стати кожний бажаючий, - так йдеться на сайті фестивалю. Слід обрати форму участі (за посиланням). Є  для творчих колективів та творчих особистостей, для учасників з транспортними засобами (в тому числі учасників ралі), для учнівської молоді, яка прагне працювати у молодіжному прес-центрі фестивалю, для молоді, яка бажає тиждень відпочити у Кам’янець-Подільському та здобути журналістський досвід.

За онолвенням слідкуйте разом із "20 хвилин"!

Коментарі
keyboard_arrow_up