2 000 студентів-першокурсників долучились до пізнавальної екскурсії у Кам`янці-Подільському

2 000 студентів-першокурсників долучились до пізнавальної екскурсії у Кам`янці-Подільському
  • Сьогодні, 18 вересня, відбулась культурно-освітня акція “Я - студент туристичного міста”.
  • Упродовж трьох днів для студентів перших курсів проведуть пізнавальні екскурсії у Старому місті.

Акцію “Я - студент туристичного міста” проводить департамент гуманітарної політики, ГО «Ліга екскурсоводів» та історичний музей-заповідник уже третій рік поспіль. Основною метою заходу, зазначають організатори, є відкриття для першокурсників історичної спадщини Кам`янця.

Ліля Шкира, заступник завідувача відділу молоді та спорту департаменту гуманітарної політики, додає: “Ми хочемо показати студентам у якому чудовому місті вони навчаються. Безкоштовні екскурсії дозволять першокурсникам відкрити для себе історію Кам`янця. Цьогоріч ми намагалися знайти найоптимальніший варіант для проведення заходу, а тому розділили акцію на три дні”.

Студентів о 15:00 зібрали біля Фортеці, де виступили гіди із невеликими доповідями. Опісля відбулася сама екскурсія.

Гід Ростислав зазначає, що цьогорічна акція по-справжньому особлива. Намагаючись відтворити історичний антураж, екскурсоводи одягнули костюми жовнірів - польських військових 17 століття.

Журналісти-першокурсниці Віта та Регіна у Фортеці уже бували. Обидві дівчини - кам`янчанки. Проте прийти на екскурсію було цікаво, адже їм подобаються історичні пам`ятки, і вони зовсім не проти дізнатися про них щось нове.

Студенти робили селфі на фоні історичних пам`яток та ділилися враженнями.

Коментарі
keyboard_arrow_up