Незвичайні скульптури Кам’янця-Подільського

Незвичайні скульптури Кам’янця-Подільського
  • У Кам’янці можна знайти багато оригінальних пам’ятників, які часто не входять у традиційні екскурсійні маршрути. При цьому вони мають особливий шарм та досить цікаві.
  • Журналісти “20 хвилин” зробили підбірку незвичайних скульптур міста.

 

Робот із автозапчастин

Навпроти супермаркету “Фуршет” стоїть незвичайний пам’ятник роботу. Він часто привертає увагу дітей та дорослих. Пам’ятник був відкритий у 2016 році як реклама магазину автозапчастин. Ідея створення належить експерту у сервісному центрі МРЕВ Нарольському Олександру. Робот складається із багатьох деталей, які насправді є звареними між собою автозапчастинами.

Адреса: вулиця Данила Галицького,11

Скульптури музиканта та художника

У дворі мистецького корпусу Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка знаходяться скульптури музиканта і художника. Пам’ятки створили студенти як дипломну роботу у 2014 році. Вони уособлюють прагнення і любов до творчості.

Адреса: вулиця Гагаріна, 47

Пам’ятник сажотрусу

А в листопаді 2017 року у Кам’янці відкрили скульптуру сажотрусу. Монумент досить оригінальний: чоловік зафіксований на димарі під час своєї роботи. Ініціаторами створення скульптури стали підприємці однойменного бару на території якого знаходиться сажотрус. Роботу виготовив майстер із Дніпра.

Адреса: вулиця Зарванська, 20

Перший в Україні пам’ятник повітроплаванню

Пам’ятник із чоловічком, що замріяно дивиться в небо, відкрили у 2014 році. Створили його до 230 річниці повітроплавання у Кам’янці. Автором скульптури став Сергій Кляпетура.

Адреса: вулиця Замкова,1, біля входу до фортеці

Сад дерев’яних скульптур

У серпні цього року у Кам’янці з’явився справжній сад скульптур. Знані майстри із усієї України на фестивалі “Поділля Woodcraft” виготовили сім пам’яток із дерева. Скульптори відтворили образи ремісників, що колись проживали у місті, вдихнувши у вулицю території ЖК " Нова Будова" атмосферу Середньовіччя.

Адреса: територія ЖК “Нова будова”

Будинок з драконом

Колишній Руський магістрат, унікальна архітектурна споруда Кам’янця, що прикрашена дивовижною скульптурою - майстерно виконаним драконом, який насправді є водостічною трубою. За даними історика-архівіста Івана Гарнаги водовідлив у формі дракона створений для того, щоб будинок можна було розрізняти, адже у час, коли відбувалося будівництво пам’ятки, споруди не нумерували. Їх шукали за символами, що зображувалися на головних фасадах, порталах вхідних дверей. Це давня пам’ятка, автора якої було втрачено.

Адреса: вулиця П’ятницька, 9

Пам’ятник туристу

Знана скульптура туриста була створена у 2013 році майстрами Сергієм Кляпетурою та Сергієм Кліщем. Пам’ятник втілює у собі збірний образ людини, що любить подорожувати. Таким чином кам’янчани вшанували гостей міста. До речі, скульптура за задумкою авторів з часом буде змінювати колір, адже виготовлена із особливого матеріалу - чорного заліза.

Адреса: площа Польський ринок

 

Коментарі
keyboard_arrow_up