96 земельних ділянок прокуратура намагається повернути у державну власність

96 земельних ділянок прокуратура намагається повернути у державну власність
Фото з мережі Інтернет
  • Усі вони розташовані на території Староушицької селищної ради Кам’янець-Подільського району

Згідно наказів Головного управління Держгеокадастру в області затвердили документацію із землеустрою та прийняли рішення про передачу громадянам 96 земельних ділянок під сільське господарство, які розташовані за межами населених пунктів Староушицької селищної ради Кам’янець-Подільського району.

Виявилось, що на час прийняття вказаних рішень зазначені особи вже використали своє право на безоплатне отримання у власність земельних ділянок цієї категорії в межах норм безоплатної передачі для даного виду використання, повідомляє прес-служба прокуратури Хмельниччини. 

Громадяни, при зверненні до Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, надали недостовірну інформацію про наявність права на безоплатну приватизацію.
Вказані земельні ділянки загальною площею 192 га відчужили «новими власниками» на користь третіх осіб. Таким чином, земля поза волею держави неправомірно вибула з її власності.

«Реагуючи на виявлені порушення та діючи на захист інтересів держави, прокуратурою до суду подано позовні заяви з вимогами визнати зазначені накази Головного управління Держгеокадастру в області про надання у власність 96 земельних ділянок недійсними», - повідомив керівник Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Олександр Гончар.

Позови прокуратури перебувають на розгляді у Кам’янець-Подільському міськрайонному суді Хмельницької області.

Коментарі
keyboard_arrow_up