Американський диригент навчатиме юних кам’янчан музиці у міжнародному проекті

Американський диригент навчатиме юних кам’янчан музиці у міжнародному проекті
Фото із сайту міської ради
  • У Кам’янці відбудеться унікальний проект «Music Camp Intenational», за допомогою якого дітей навчають грі на музичних інструментах у максимально короткий термін.

Уже 18 років в Україні існує проект «Music Camp Intenational», який має на меті дітей без музичної освіти навчити співати та грати на різноманітних інструментах. Цьогоріч Кам’янець-Подільський долучиться до заходу. Відтак 200 юних кам’янчан матимуть змогу з 4 до 9 червня займатися із командою викладачів всеукраїнського та міжнародного рівня.

Усього за 5 днів по 5 годин діти зможуть опанувати по таких два музичних інструменти, як віолончель, флейта, скрипка, гітара, орф, золоті дзвіночки, а також навчитись співати у хорі чотирма мовами світу. Навчати юних кам’янчан віком від 11 до 16 років хоровому співу та грі на двох музичних інструментах будуть 14 професійних викладачів із Києва, котрі вже неодноразово брали участь у таких стартапах. Проводити уроки буде засновниця і розробник унікальної методики та директор проекту, відомий диригент Констанція Фортунато. На батьківщині, у Сполучених Штатах Америки, Констанція очолює Schola Cantorum - громадську хорову програму для дітей та молоді, а також є диригентом Сelebration Choir – дорослого хору в окрузі Монтерей Бей. Має ступінь адюнкт-професора та надає консультативні поради у США.

Після такого своєрідного навчання у супроводі професійного Хмельницького симфонічного оркестру учасники музичного табору зіграють на урочистому концерті.

 

Коментарі
keyboard_arrow_up