Антимонопольники вказали на бездіяльність виконкому Кам’янця

Антимонопольники вказали на бездіяльність виконкому Кам’янця
Фото з мережі Інтернет
  • Хмельницький антимонопольний комітет розглянув звернення кам'янчанина щодо діючих нормативів питного водопостачання у місті.
  • За результатами перевірки було виявлене порушення.

Атимонопольне відділення Хмельницького, розглянувши звернення кам’янчанина, встановило, що діючі норми водопостачання у місті затверджені рішенням виконкому ще 21 липня 2011 року. Проте, згідно чинного законодавства, перегляд таких нормативів повинен проводитися один раз на три роки, за необхідності це може здійснюватися частіше. Тобто виконавчий комітет Кам’янця перегляд не проводив ще з 2011 року.

На сайті антимонопольного комітету стверджують:

«Бездіяльність виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради може призвести до того, що КП «Міськтепловодоенергія» - виконавець послуг централізованого водопостачання та водовідведення - має можливість вчиняти дії з ознаками зловживання монопольним становищем шляхом запровадження власних умов реалізації послуг. Не затвердження (перегляд) існуючих норм споживання може призвести до застосування норм, які не відповідають фактичному рівню їх надання. КП «Міськтепловоденергія» може уникати вжиття заходів, спрямованих на оптимізацію та заощадження споживання питної води, що в кінцевому результаті призведе до збільшення плати за послуги питного водопостачання».

Під час розгляду справи 23 лютого 2018 року виконавчим комітетом Кам’янець-Подільської міської ради було прийнято рішення № 169 «Про затвердження тимчасових норм витрат води та норми водопостачання населення м. Кам’янця-Подільського при відсутності індивідуальних (квартирних) засобів обліку води».

Коментарі
keyboard_arrow_up